75 anys d'handbol i 90 de bàsquet. Visca l'esport de Sant Feliu!

Amb el futbol (que enguany farà... 112 anys!), el bàsquet i l'handbol són els degans de l'esport a la nostra ciutat. Aquests dies, amb més protagonisme que mai: abans-d'ahir divendres, l'handbol tancava la celebració de 75 anys d'handbol a Sant Feliu, i avui diumenge, el Club de Bàsquet Sant Feliu ha presentat els equips i ha celebrat els seus 90 anys i els 40 de bàsquet femení a Sant Feliu. Coincidint amb aquests esdeveniments, l'any 2016 la Federació Catalana d'Handbol ens va declarar capital de l'handbol català (Ciutat Handbolicat 2016) i l'any 2017, de la mà de la Fedeació Catalana de Bàsquet, serem la primera Capital del Bàsquet Femení Català. 

Divendres, en la celebració de l'handbol, i avui diumenge, en la presentació dels equips del CBS, he tancat tots dos actes amb unes breus paraules, que m'agradaria resumir i compartir. Paraules de felicitació, d'agraïment, d'orgull i de compromís. 

Paraules que vaig adreçar divendres a la gran família de l'handbol català, que omplia el Centre Parroquial, i que vaig personalitzar en les dues persones que m'acompanyen a la foto: Tomàs Moral, president de la Federació Catalana d'Handbol, i que ahir va anunciar que no es presentaria a la reelecció, i Gabi Hernández, president del Club d'Handbol Sant Llorenç.
 

Paraules que he adreçat aquest migdia a la gran família del bàsquet santfeliuenc, que omplia el Palau d'Esports Juan Carlos Navarro, amb la presentació de tots els equips del CBS, amb més de quatre-cents jugadors i jugadores, que han format les xifres dels 90 anys d'història del club en presència de la Consellera de Presidència de la Generalitat, sra. Neus Munté, del Secretari General de l'Esport, sr, Gerard Figueras, del president de la Federació Catalana de Bàsquet, sr. Joan Fa i d'Oriol Tomàs, de la Junta Directiva del FC Barcelona, amb qui el CBS té un conveni de col·laboració per al bàsquet femení des de fa sis anys.
 
Felicitació pels respectius aniversaris, per les persones i entitats que van rebre algun reconeixement en la cloenda de l'Handbolicat, i, sobretot, per la passió i la dedicació dels centenars de persones que fan possible els clubs esportius de la nostra ciutat, de tots els pobles i ciutats.

Agraïment a totes les persones que, des de les juntes directives fins als entrenadors i entrenadores, delegats i delegades, personal mèdic, administratiu, etc fan que centenars i centenars de nens i nenes, nois i noies, facin esport cada dia a Sant Feliu, creixin en els valors del treball en equip, en la sàvia barreja de l'esforç total per guanyar i alhora respectar sempre l'adversari i acceptar sempre els resultats. Gràcies, molt especialment, a les federacions que coneixen i valoren el treball i les capacitats dels nostres clubs: a la d'handbol per la celebració al 2016 de l'Handbolicat, a la de bàsquet el 2017 per la Capitalitat del Bàsquet Femení a Catalunya.

Orgull dels dos clubs que han protagonizat aquest cap de setmana i de tots els clubs de Sant Feliu. Orgull dels santfeliuencs que hi dediquen hores i hores oferint no només esport als nostres infants, adolescents i joves, sinó creant espais de vida compartida, de trobada de la gent diversa que convivim a la ciutat, de creixement personal i col·lectiu, de cohesió social, d'enfortiment de Sant Feliu, de fer millor Sant Feliu. Orgull de clubs apassionats de la seva ciutat, que en porten el nom amb orgull, que estimen i treballen per Sant Feliu. Orgull que tots dos clubs i tants altres tinguin seccions masculines, femenines i per a esportistes amb discapacitats. Orgull de les juntes que avui presideixen el Gabi i el Josan, i que, com he dit avui al Palau, han dirigit altres grans santfeliuencs com en Xavi Sospedra o en Miquel Martí i tants altres abans que ells, donant el millor de sí mateixos per fer uns clubs, una ciutat, també millors.

Compromís, finalment, de la ciutat i de l'Ajuntament de Sant Feliu amb els seus clubs. De la ciutat, omplint els camps de joc, participant de les activitats, acompanyant en els grans moments i en el dia a dia. E les entitats de Sant Feliu, al costat dels clubs quan els ho demanen, com avui la meva pròpia colla, els Castellers de Sant Feliu, amb dos pilars remarcant també els 90. I de l'Ajuntament, des de la creació i el manteniment dels equipaments esportius que els clubs necessiten, fins als convenis anuals que ajuden a fer possible el seu funcionament, passant per la difusió i posada en valor de la seva tasca impressionant o la col·laboració incondicional en tots els reptes i esdeveniments que els clubs es proposen, com hem pogut veure amb l'Handbolicat i com veurem amb la Capitalitat del Bàsquet Femení català.
 
Acabo. Són milers els santfeliuens i les santfeliuenques que fan esport a Sant Feliu, per competició o per lleure i salut, amb molta regularitat o de manera més o menys esporàdica. Sense els clubs, des dels més grans fins als més petits, des dels que acumulen tants anys de bona feina fins als més recents, Sant Feliu seria una ciutat grisa, ensopida, diferent i pitjor, molt pitjor. Només podem sentir, tenir i expressar un enorme agraïment i suport a tots ells. Visca l'esport de Sant Feliu, visquin els clubs i totes les entitats de Sant Feliu, visca Sant Feliu!!!