15/02/17, 18:00, a les Tovalloles: Fem Un País en Comú!


No hi ha cap dubte que l'any 2017 serà un any decisiu en molts aspectes. Serà l'any en què el President Puigdemont convocarà primer referèndum i després noves eleccions, i serà l'any també en què acabarem de configurar la gran aliança d'esquerres amb què ens presentarem a aquestes eleccions i amb què intentarem construir col·lectivament una nova hegemonia social i electoral a Catalunya, des d'una perspectiva que trenqui el monopoli discursiu del "procés" i posi tot l'accent en el conflicte social, i que jo sempre he manifestat com a imprescindible.

El darrer diumenge de gener, es va presentar a Barcelona el projecte polític de confluència de diferents forces polítiques d'esquerres que, provisionalment, hem anomenat Un País en Comú. Som els homes i les dones d'Iniciativa, d'Esquerra Unida, de Podem, de Barcelona en Comú, d'Equo i molta molta gent que comparteix aquest projecte polític, aquesta manera d'entendre i de fer política. Aquí, un breu vídeo d'aquell 29 de gener:


Aquell tret de sortida té continuïtat en molts actes a molts municipis per acabar de concretar i compartir tots els elements que definiran aquesta aliança o confluència en què ICV prendrà part. Si sempre hem dit que cal sumar per multiplicar, ara ha arribat el moment de convertir en realitat organitzativa la nostra voluntat, de compartir amb molta més gent i també més diversa un projecte a partir d'allò que ens és comú. És evident que ni Iniciativa, ni Esquerra Unida, ni Equo, ni Podem desapareixerem, que continuarem tenint vida pròpia en aquells elements que impulsem cadascú de manera autònoma. Però prenem una opció estratègica molt clara: en les lluites i en les institucions, hi anirem sota unes mateixes sigles, hi anirem amb una mateixa proposta i una mateixa estratègia.

Acabo de dir "concretar i compartir": quins temes? Des del 29 de gener, a tota Catalunya s'estan fent tallers entorn a sis grans eixos de debat:

  1. Un nou model econòmic i ecològic basat en el bé comú
  2. Un nou model de benestar per una societat més justa i igualitària
  3. Un país fratern i sobirà en tots els àmbits
  4. Una revolució democràtica i feminista
  5. Un país inclusiu on càpiga tothom
  6. Un projecte de país des de tots els territoris

Es pot participar en el debat d'aquests eixos de dues maneres: a la pàgina web d'Un País en Comú, i als diferents tallers que hi haurà, entre els quals el de Sant Feliu aquest dimecres, que se centrarà en el darrer d'aquests sis eixos.

Aquest procés d'elaboració conjunta del nostre programa i estratègia polítics es tancarà en una assemblea que esperem multitudinària a la primera meitat del mes d'abril. I després, a treballar, a treballar, a treballar: per tenir molta més força, per guanyar el carrer i les institucions, per millorar les condicions de vida de la classe treballadora!!!

Comentaris