ARA, RODALIES! Coneix i signa el manifest!

Des d'avui i fins que passin les eleccions, el balcó de l'Ajuntament llueix amb aquesta pancarta:

Aquesta mateixa pancarta s'ha posat també avui mateix als ajuntaments de Montcada i Reixac i de l'Hospitalet, amb qui hem organitzat de manera conjunta la campanya Ara, Rodalies! 

A l'Hospitalet, l'alcaldessa Núria Marín i els portaveus de tots els grups municipals han donat suport unànime a la campanya:

A Montcada i Reixac, l'alcaldessa Laura Campos i els portaveus dels vuit grups municipals també hi han donat suport:

A Sant Feliu, aquest matí hem penjat la pancarta amb el suport de set dels vuit grups municipals, donada la, per a mi, incomprensible abstenció del grup de Veïns per Sant Feliu en el darrer ple del mes de maig:

El text del Manifest el podeu llegir directament aquí. És un manifest que ha estat debatut i aprovat en altres administracions, amb especial importància a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a la Diputació de Barcelona. La raó és molt clara: el soterrament és imprescindible per a la seguretat dels ciutadans i les ciutadanes que cada dia, per milers, creuen les vies; però també és imprescindible per millorar la freqüència i la qualitat del servei en tota la xarxa metropolitana de Rodalies!

Els tres ajuntaments ens hem posat d'acord per treballar de manera conjunta. Ara, abans d'eleccions, per demanar a tots els partits i coalicions que es presenten a les properes eleccions generals del 26-J que prioritzin la inversió en Rodalies als seus programes electorals. Després, quan ja tinguem Govern i es debatin els pressupostos al Congrés dels Diputats, perquè hi hagi les corresponents partides pressupostàries per a la inversió en Rodalies i, en aquest marc, per als soterraments.

Fa uns dies, es va posar en funcionament el web www.ararodalies.cat i es van començar a recollir signatures per al Manifest, que vam encapçalar les tres primeres autoritats dels tres municipis. Avui, hem penjat simultàniament aquestes pancartes i hem adreçat a tots els partits la petició que he esmentat al punt anterior. I dimecres que ve al matí, just el dia abans que comenci la campanya electoral, hi haurà un recorregut unitari dels tres consistoris, que començarà a l'estació de Montcada Bifurcació, passarà per l'Hospitalet i acabarà, cap al migdia, a l'estació de Sant Feliu, on hi haurà els parlaments de les autoritats que hàgim fet el recorregut, acte per al qual està convocada tota la premsa. 

Sé que molta gent em preguntarà si tot plegat això servirà per alguna cosa. Hi ha un refrany en castellà que diu que "el que sigue y persigue, al final consigue". No és raonable pensar que, per influència directa d'aquesta campanya, tot es desbloquegi de manera immediata i total: el bloqueig institucional i la crisi econòmica no desapareixeran d'un dia per l'altre. Però és evident que la mobilització continuada i àmplia ajuda; és evident que anem tots a una i no cadascú pel seu costat, també ajuda; és evident que el fet que milers de persones vagin participant (sense fer-se falses expectatives, però amb voluntat de prendre clarament la paraula) i recolzin tot el procés necessari i llarg de negociació, també ajuda. Així és que anem, simplement, "a seguir y perseguir para, al final, conseguir!!!". No fer res, en canvi, no seguir, no perseguir, no ajuda per res.

Et demano, per tant, que avui signis al final d'aquest enllaç, i que ben aviat prenguis part en totes les activitats unitàries que es convoquin a Sant Feliu. T'asseguro que a Sant Feliu no hi haurà mobilitzacions si no són totalment o pràcticament totalment unitàries, i que no hi haurà mobilitzacions d'uns partits al marge d'altres: en aquest sentit, espero que Veïns per Sant Feliu reconsideri la seva autoexclusió.

Continuaré informant! I recorda: ARA, RODALIES!

Comentaris