Visca el 8 de Març!


“Dones en lluita, més feminisme, més justícia”

Sota aquest lema s’emmarca aquest any el conjunt d’activitats del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

La nostra és una lluita quotidiana en dos escenaris imprescindibles: el públic i el privat. Al llarg del segle XX s’han produït canvis en el paper que desenvolupa la dona en aquests dos escenaris, però encara estem molt lluny: la situació de les dones al mercat laboral continua estant marcada per les desigualtats.

Ens hem anat incorporant al mercat de treball, a la feina remunerada (moltes vegades en clara desigualtat respecte dels homes) i en canvi la major part dels homes no han assumit com a pròpies les tasques domèstiques, de cura i de sosteniment de les llars i de les famílies. Un treball, d’altra banda, invisible, no remunerat per a les dones, que significa el 40% del PIB català.

Hem de reivindicar més fort que mai el feminisme. Hem aconseguit avançar gràcies al treball i la lluita de moltes dones feministes i aquests avenços no els hem de deixar perdre. Les nostres joves han d’agafar aquest testimoni i continuar treballant-hi.

Totes les activitats que us presenten han estat organitzades i consensuades des del Consell Municipal de les Dones.

Us animem a participar-hi, que formeu part activa de la visualització i la consolidació de la geneologia femenina, com a referent de la nostra història.

Conxita Fernández
Regidora de Dones i Polítiques d’Igualtat

Aquí podeu accedir i us podeu descarregar el programa complet d'activitats.

Comentaris