Reviu Sant Feliu? (2/6) Parlem d'educació, cultura i esports.



Ara fa quatre anys, en campanya, vam proposar això:
"Et proposo tres paraules claus per al Sant Feliu que proposem: cultura, educació i esports. I dos criteris fonamentals: han d’estar a l’abast de tothom i ho hem de fer possible comptant amb els professionals i les entitats.
Això és bàsic per fer una ciutat viva i que doni oportunitats a tothom. Per això, acordarem amb les entitats temes com el mapa d’equipaments, la política de subvencions i inversions o què fer perquè hi hagi a Sant Feliu més persones associades i participants en l’esport i la cultura. T’interessa, oi?"


I quin balanç podem fer d'aquestes propostes, després de gairebé 4 anys de mandat?
  • Tot a l'abast de tothom. Aquest és un objectiu constant de la nostra acció de govern. Hem volgut identificar les barreres invisibles que fan que una part important de la ciutadania no tingui accés a l'educació, la cultura i l'esport. Hem identificat les barreres econòmiques, i les hem combatut amb la tarifació social, els abonaments per a persones en atur, etc. Hem identificat les barreres d'informació, que hem combatut amb millores als nostres mitjans en paper i en els diferents webs municipals. I estem treballant també contra les barreres culturals: trencar la idea en una part de la ciutadania que allò que la nostra ciutat ofereix "no és per a gent com jo". I hem fet coses que, de tan senzilles, és fa difícil de creure que no s'hagin fet abans: obrir els patis de les escoles perquè tothom hi pugui jugar, ampliar horaris i ubicacions de sales d'estudi, ampliar l'horari de la piscina d'estiu o obrir-la les nits de cap de setmana,...
  • Comptar amb els professionals i les entitats. Hem elaborat, en el marc dels respectius consells municipals, els plans estratègics de la cultura i de l'esport, i s'està elaborant el projecte educatiu de la ciutat, també amb els membres del consell escolar municipal. Cal destacar en aquest àmbit el treball conjunt en tot moment amb el Club Natació Sant Feliu per tal de resoldre la insostenible situació econòmica en què es trobava a finals del mandat anterior i que, quatre anys després, ha canviat de manera radical i permet preveure el futur del Complex amb tota normalitat.
  • Mapa d'equipaments. Al llarg del mandat, s'han fet diversos actes públics de presentació i de debat sobre les necessitats d'equipaments a la nostra ciutat a curt i mig termini en tots els camps: escolars, esportius, cívics, culturals, assistencials, institucionals, sanitaris, etc. Aquest pla d'equipaments serà la base dels plans d'inversions dels dos propers mandats, i s'aprovarà en el ple del 29 de gener.
  • Política de subvencions i d'inversions. Han estat acordades en els respectius consells municipals, en què hi ha hagut la participació de totes les forces polítiques, tant al govern com a l'oposició. Tot i que, al llarg del mandat, hi ha hagut dos anys en pla de sanejament, els convenis i les subvencions amb les entitats de Sant Feliu no s'han retallat.
Algunes coses més a destacar:
  • Implantació de la tarifació social en els serveis educatius municipals. Ajustant el preu de les escoles bressol i de música (que depenen de l'Ajuntament i no són ensenyaments obligatoris) als ingressos familiars, en comptes de reduir aules o serveis com en altres municipis, s'ha doblat l'alumnat de l'Escola municipal de música  i enguany és el curs amb més alumnat des del 1993, any en què es van municipalitzar les escoles bressol.
  • Inversions en esports. Un mandat amb inversions importants de remodelació de les instal·lacions esportives existents, entre les que destaquen el parquet al pavelló Juan Carlos Navarro, graderies i primera fase del camp de futbol de les Grases i, sobretot, la remodelació de la piscina de l'Escorxador. A més de les inversions fetes al Complex de piscines, d'acord amb el treball conjunt acordat amb el Club Natació Sant Feliu.
  • Més programació cultural. Més espais d'exposicions (al mateix Palau Falguera i als dos nous centres cívics del Mas Lluí i de les Tovalloles), més oferta musical (cicles d'òpera, joves músics a les nits d'estiu al Palau, artistes residents al mateix Palau,,...), més diversitat i espais en les festes populars, etc. 
I què continuarem plantejant de cara a les eleccions del 24 de maig?
En el proper mandat caldrà prioritzar les inversions en equipaments atenent a la previsió de necessitats que finalment s'aprovarà al ple d'aquest gener. L'establiment d'aquestes prioritats sortirà, en primer lloc, del procés de debat del nostre programa electoral i, posteriorment, dels acords a què calgui arribar amb qui formem govern, si no aconseguim majoria absoluta.

En el procés d'elaboració del nostre programa hem previst una trobada a la segona quinzena del mes que ve, per abordar el conjunt de les nostrem polítiques socials, culturals, educatives, etc. L'anunciarem públicament i estarà oberta a tothom. Si t'interessen aquests temes i creus que són fonamentals per a Sant Feliu, t'hi esperem!!!

Comentaris