30/09/14, 19:00. Concentració davant de l'Ajuntament, contra la suspensió del Tribunal Constitucional de la consulta del 9-N.


Ahir, dilluns 29 de setembre, el Tribunal Constitucional (TC) va admetre a tràmit els recursos d'inconstitucionalitat que el Govern de l'Estat ha presentat contra el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Amb això, la consulta queda suspesa. Caldrà veure ara què decideixen el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat, que són qui marcarà l'actuació de l'Ajuntament de la nostra ciutat, tal com vaig explicar en aquest escrit. De moment, la Generalitat ja ha anunciat que presentarà al·legacions contra aquests recursos.

Crec molt sincerament que, tot i que tot ja està previst i cantat, el Govern del PP s'equivoca profundament amb la decisió que ha pres. Donat el conflicte polític existent entre els governs de Catalunya i d'Espanya, la convocatòria de la consulta no forma part del problema -sempre al meu parer-, sinó que forma part de la solució. Resoldre un problema polític amb una decisió jurídica (la "Brigada Aranzadi", com ahir escrivia brillantment Enric Juliana a La Vanguardia) no fa sinó allargar encara més la crispació entre els dos governs (i en molta menor mesura, afortunadament, entre les dues societats) i allargar encara més l'única solució possible: el diàleg entre els dos governs per abordar i resoldre definitivament la sortida al cul de sac actual.

Per protestar contra els recursos del Govern de l'Estat i per reivindicar la consulta del 9 de novembre, avui hi ha convocades concentracions a tots els ajuntaments a les set del vespre. Ens hi veurem!

Comentaris