"Tot a l'abast de tothom". Editorial del Butlletí 453, juny de 2014.

Que tot estigui a l’abast de tothom: aquest és l’objectiu principal de l’Equip de Govern de la nostra ciutat. I aquest butlletí municipal dóna compte d’aquesta prioritat, imprescindible per fer possible la igualtat d’oportunitats i la cohesió social. Tinc la ferma convicció que no n’hi ha prou amb que la ciutat tingui els equipaments públics suficients i que l’espai públic estigui en bones condicions: cal que siguin accessibles a tothom.

En els darrers anys, hem pres decisions importants amb aquest objectiu: l’any 2012, la generalització dels serveis d’atenció domiciliària (SAD) i la posada en funcionament de les comissions socials d’escoles i instituts; l’any 2013, la tarifació social a les escoles bressol, el canvi de plans d’estudi a l’Escola Municipal de Música i un conjunt d’abonaments socials al Complex de Piscines. I aquest 2014, la tarifació social a l’Escola Municipal de Música. En aquests tres anys, és encara aviat per avaluar resultats, però hi ha algunes xifres que ens indiquen que anem en la línia adequada: els SAD arriben a un 31% més de ciutadanes i ciutadans; en comptes de tancar aules d’escoles bressol com en altres municipis, aquest setembre tindrem la matrícula més alta dels 40 anys d’escoles bressol a Sant Feliu i hem passat d’una Escola Municipal de Música amb 220 alumnes a setembre de 2011 a una escola que tanca aquest curs amb 405 alumnes i una oferta de 450 per al proper setembre.

Però que tot estigui a l’abast de tothom no depèn només de factors econòmics. Les barreres físiques també dificulten, especialment per a ciutadans amb mobilitat reduïda, la igualtat d’oportunitats a l’hora de moure’s per la ciutat o de gaudir dels seus equipaments. La portada d’aquest butlletí recull un equipament renovat a la nostra ciutat: la Piscina de l’Escorxador. Nous horaris i noves possibilitats marquen una primera fase d’obres que es completarà l’any que ve amb un nou edifici de vestidors. Però vull destacar una millora acordada sota el principi que tot ha d’estar a l’abast de tothom i amb la màxima autonomia personal possible: una rampa a la piscina gran que permetrà l’accés a l’aigua, sense haver de demanar ajuda, a persones amb dificultats per pujar i baixar escales.

Trencar barreres físiques i econòmiques és un principi del govern. Trencar barreres culturals i socials és una aspiració permanent de la nostra ciutat. Junts, govern i ciutadania, treballant perquè tot (cultura, serveis, educació, esports, espai públic, mobilitat, etc.) estigui a l’abast de tothom.

En aquest enllaç podeu accedir a l'edició completa del Butlletí de juny de 2014.

Comentaris

Dani ha dit…
Bon dia, Sr. Alcalde,

Ahora que hemos recibido el último número de El Butlletí me permito hacerle notar que, entre otras desconsideraciones, no se han seguido las indicaciones del informe que presentó la Sra. Corcoy (UAB). Sirva esta editorial, firmada por usted, como prueba.

¿Puedo preguntarle aquí si ese informe de la UAB que solicitó usted en presencia del Consell ha tenido algún coste económico para el Ayuntamiento? De ser así, ¿podemos conocer el importe exacto de esa cantidad?

Saludos cordiales,
Dani
Hola, Dani.
No deixa de ser curiós que parlis de "desconsideracions". Com saps, hi ha un grup de treball del que formaràs part que ha de fer una proposta de millora del butlletí, que assumiré plenament. Llavors replantejaré segurament la publicació de l'editorial i altres canvis, que aplicarem de forma conjunta.
Aquesta proposta de millora ve d'un encàrrec formal a la Universitat, que lògicament cobra per fer aquest servei amb els seus professionals. El cost ha estat de 1996,50 € , IVA inclòs.
Salut!
Dani ha dit…
Bon dia, Sr. Alcalde,

Muchas gracias por facilitarnos el dato del coste del informe.

En efecto, hablo de “desconsideraciones”. Y no únicamente por aquellas noticias que no han pasado el corte de selección de El Butlletí (problemas con los huertos; la campaña misma contra los medios públicos dirigidos por ustedes; la concentración de protesta IBI; o, siguiendo con el IBI, la presentación del recurso contencioso), también porque habiendo encargado un informe de peritaje (con un coste para el ciudadano, entiendo que no lo pagó usted de su bolsillo) no se sigan luego las indicaciones que en él se recomendaban.

Creo, y creemos desde la AVV, que seguir esas indicaciones no cuesta tanto. El problema, permítame el comentario personal, es que probablemente ustedes no quieren. Así pueden seguir mangoneando El Butlletí a su conveniencia, omitiendo aquellas noticias que afean la imagen que ustedes quieren ofrecer de su gestión. Lo que toda la vida se ha dado en llamar “Propaganda”, Sr. Alcalde. Que para ello utilicen un medio público, costeado con dinero público, suma un agravante más en el barómetro de la vergüenza. Se lo dije a usted en el Pleno: de darse esta situación estando ustedes en la oposición, ahora estarían al lado de la AVV.

Seguramente encontrará entre sus seguidores a alguno que compre el argumento que trata de vender en su respuesta anterior, pero la realidad demuestra que, pudiendo rectificar, usted opta por persistir en el error… y ahí tenemos otro número de El Butlletí al servicio de Iniciativa, y no de la ciudadanía.

Saludos cordiales,
Dani