+ 12.......... x + 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

He tret aquesta imatge d'aquesta web.
12 persones més a la pinya... i ja podrem assegurar castells de 7!

No tinc temps...
Aquest era el meu dubte principal abans de ser casteller. Vaig als assajos sempre que puc, que és menys del que m'agradaria, però sé que sempre hi haurà un lloc a la pinya per a mi. I per a tu, per descomptat! Ningú no passa llista, tothom sap que tenim el temps que tenim, tothom valora que volguem compartir aquest temps de divendres que podem compartir. No és una obligació: serà la teva devoció!

No estic en forma...
Has vist la pinya? Gent que pesa molt i aguanta més, gent alta que arriba molt amunt amb les mans, gent baixa que ajuda a tapar forats i reforça la base, gent jove, gent gran, homes, dones... Cada persona s'ajusta al lloc adequat a la seva constitució i la seva forma física: no anem a competir, anem a passar-nos-ho bé i a fer ciutat i cultura. Has vist el tronc? Aquest és el lloc dels que no són tan pesats o tan alts com jo, com més amunt més joves i més lleugers, però formant part totes i tots de la mateixa aventura que s'enlaira. No cal ser un atleta, no cal fer exercicis especials: tu, tal com ets, tens un lloc al castell!

No ho veig segur...
Els responsables de la colla asseguren que la base sigui sòlida i, sobretot, que no arrisquem més del compte. Si un castell tremola, mirem de reforçar-lo, és clar, però si ens costa, es descarrega i ja està. Sense riscos innecessaris, sense forçar massa la màquina, especialment amb els més petits. Només dues normes bàsiques de seguretat: 1) la canalla puja amb casc, i 2) no mirar amunt quan el castell es carrega. Tots assegurem una caiguda neta, però es corre un risc innecessari si el clatell, en comptes del castell, mira el cel.

No sé si hi encaixo...
Per què no? A més d'alts i baixos, homes i dones, joves i vells, etc etc etc, a la colla hi ha creients i descreguts, creients de la creu i de la mitja lluna, de dretes i d'esquerres, indepes i no indepes, catalans, castellans, andalusos, colombians i marroquins, amb feina o sense, amb ulleres i sense, amb tatuatges i sense... Això sí, amb la mateixa il·lusió i les mateixes ganes de compartir assajos i actuacions, de pujar amunt, sempre amunt...

No sé on anar per provar-ho...
Resoldre aquest dubte sí que és fàcil:

Assajos: divendres, de 20:00 a 22:30, al gimnàs de l'Escola Nadal.

Comentaris