"Un estiu efectivament per a tothom". Editorial Butlletí 449, juliol de 2013.


Quan acaba el curs escolar, moltes famílies es plantegen com atendre els seus fills de manera adequada en les seves merescudes vacances. De manera similar, l’Ajuntament es planteja com fer possible que, durant els mesos de juliol i agost, tots els infants i, en general, tota la ciutadania, puguin gaudir en igualtat d’oportunitats dels recursos que la ciutat ofereix.

Aquest any 2013, Sant Feliu disposarà de diverses novetats. Entre les més importants, els patis oberts, els nous horaris i preus de la Piscina de l’Escorxador, l’ampliació de l’oferta de de casals i campus d’estiu i una política més àmplia d’ajuts per a les activitats d’estiu.

Patis oberts. De manera inicial, els patis de les escoles Gaudí, Espriu i Monmany estaran oberts tots els dies de vacances, en horari de matí i tarda. Un cop acabi l’estiu, continuaran oberts en caps de setmana i vacances. Es tracta d’aprofitar un espai públic perquè els nois i noies hi puguin jugar sense les limitacions que imposa la presència de ciutadans i ciutadanes de totes les edats a les places dels nostres barris. Que hi xutin fort, que hi corrin i juguin sense interferir amb ningú: s’ho han guanyat!

Piscina de l’Escorxador. Enguany, l’horari s’allarga fins a les vuit del vespre, una de les peticions reiterades del nostre Consell d’Infants i de molts joves de Sant Feliu. A més, hem establert una tarifa reduïda de 6 a 8 del vespre. L’any que ve, més novetats: remodelació de la piscina i nous horaris i preus, que permetran ampliar-ne l’ús i la funció social. En el Complex Municipal de Piscines, a més, unes 250 persones podran gaudir de l’oferta per a persones en atur.

Casals i campus d’estiu. Gairebé 600 infants i adolescents prenen part en activitats esportives: la meitat, al Complex de Piscines; l’altra meitat, en els campus de la Penya Recreativa, el Santfeliuenc FC-CFA, el Bàsquet Santfeliuenc, la Rítmica Sant Feliu i l’Handbol Sant Llorenç. Gairebé 600 infants i adolescents més participen en els casals de Diversitat Lúdica, Esplai Sant Feliu, l’escola Martí i Pol, el Centre Parroquial i l’Ateneu. Aprofito per agrair la seva tasca a tots els esplais, clubs i associacions que ho fan possible.

Ajuts. Se n’ha incrementat l’import i els conceptes, per facilitar les polítiques d’equitat. Sóc conscient, però, que l’estiu continua essent un espai de desigualtat d’oportunitats, que caldrà seguir analitzant i reduint any rere any.

En resum: novetats que crec que són importants i que caldrà anar ampliant i millorant cada any, donat que cada cop més gent es queda a l’estiu a Sant Feliu. Molt bones vacances i molt bona Festa Major de Sant Llorenç!

Comentaris