21/02/2013: Acte d'obertura de l'Any Joana Raspall

Serà demà a la tarda. Hi tindrem la Joana entre nosaltres. I al seu costat, tot Sant Feliu, tot el món de les lletres catalanes, totes les institucions. Al seu costat, tothom. Com es mereix, com volem que sigui.

Comptarem amb presències importants. Per part de la Generalitat de Catalunya, la consellera d'Educació, Sra. Irene Rigau i la Comissionada de l'Any Joana Raspall, la Sra. Carme Arenas. Per part de la Diputació, el seu president, Sr. Salvador Esteve. Vull agrair la seva participació i complicitat: són absolutament imprescindibles perquè l'Any Joana Raspall no sigui un gran any només a Sant Feliu, sinó al conjunt de Catalunya i, més enllà, al conjunt de les terres de parla catalana. Ens acompanyaran el Sr. Vicenç Villatoro, director de l'Institut Ramon Llull, i vinculat a la nostra ciutat per ser un dels primers guanyadors del Premi Martí Dot de poesia, el Sr. Carles Duarte, president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i el Sr. Francesc Parcerisas, degà de la Institució de les Lletres Catalanes. Ens acompanyaran també tots els alcaldes de la nostra ciutat, Francesc Baltasar, Àngel Merino, Juan Antonio Vázquez i Lourdes Borrell.

I hi haurà, com la Joana es mereix, molta poesia i molta música. Les tertúlies literàries del Casal de la Gent Gran, del Martí Dot, de l'Ateneu, Dones amb veu i altres col·lectius posaran veu a poemes de la Joana, amb un pes important de l'actriu local Fina Rius. La música tindrà també un paper protagonista: música coral (Tic Tac i de l'Escola Municipal de Música), de cobla (amb la Cobla Sant Jordi interpretant una sardana amb textos de la Joana), d'òpera (amb Carlos Muñoz, responsable dels cicles d'òpera a la nostra ciutat) i la veu del nostre cantant més conegut i reconegut, Joan Dausà.

Serà un acte d'inici: n'hi haurà molts més al llarg de l'any, tal com es pot veure al programa d'activitats que apareix al web del centenari. Un acte important, que tindrà continuïtat amb un acte d'envergadura similar al Palau de la Generalitat a la propera primavera. Però el que farà realment gran aquest acte i tots els actes que hi haurà el 2013 en honor de la Joana Raspall serà, sens dubte, la participació i la complicitat de milers de persones, a Sant Feliu i a tot Catalunya, per homenatjar la Joana i per difondre i valorar la seva enorme i important obra literària. Hem de ser milers arreu per dir, amb veu alta i clara, gràcies, Joana!

Comentaris