20/09/12, Consell Comarcal del Baix Llobregat: una presentació sobre el soterrament de les vies.



Ahir, al Consell Comarcal del Baix Llobregat, va tenir lloc el II Fòrum de la Mobilitat. Hi vam intervenir diferents representants, amb l'ordre del dia següent.

Jo hi vaig presentar el powerpoint que adjunto: deu diapositives amb deu raons que, com dic al títol, simplement reforcen i complementen una obvietat: la necessitat del soterrament de les vies a Sant Feliu.

Us demano que, si coneixeu algú en algun mitjà de comunicació o administració que no sàpiga encara la història, la importància i els arguments que avalen el soterrament, els feu arribar aquesta presentació. O simplement que la difongueu: haurem de ser molts en els propers "dissabtes pel soterrament", que tindran lloc els migdies del 27 d'octubre i el 24 de novembre al mateix pas a nivell, tal com aprovarem al ple de dijous de la setmana que ve.

Sóc perfectament conscient de l'escepticisme sobre les possibilitats d'aconseguir el soterrament, i més en un context de retallades pressupostàries. Sé que el fet que siguem molta gent aquests dies no és cap garantia per aconseguir el nostre principal objectiu urbanístic. Però també sé que, quan es recuperi la inversió pública a l'Estat, s'analitzaran amb lupa les prioritats. I aquell dia, tothom als governs de Madrid i la Generalitat han d'haver sentit fins a la sopa i han d'haver interioritzat que, per les 10 raons exposades al powerpoint, el soterrament és prioritari. Hem d'anar als dissabtes pel soterrament pensant que mobilitzar-se segurament no és suficient, però que és absolutament imprescindible. Haurem de ser molta gent, en actitud festiva i reivindicativa alhora, que generem bones imatges en televisió i bons reportatges en premsa: ser contínuament presents arreu ens ajudarà, sens dubte, a avançar pel camí del soterrament. No hi poso data: no sé quan es recuperarà la capacitat inversora, però sense pausa: vull que, quan arribi el moment, Sant Feliu estigui a la pole position!

Comentaris