Text complet de l'acord amb CiU per al mandat 2011-15.

Foto de Marc Rius, al Fet a Sant Feliu.
Aquesta és la imatge que desitjava per a l'inici d'un nou temps a Sant Feliu: el del treball en equip i la pluralitat. el del diàleg pensant per damunt de tot en Sant Feliu.
Ahir vam presentar el text complet de l'acord que hem subscrit amb CiU, i que em plau posar a disposició de qualsevol ciutadà i ciutadana. Davant d'un bon nombre de mitjans i d'assistents, els 11 homes i dones que configurarem el proper equip de govern, vam respondre als múltiples interrogants que se'ns van plantejar: sobre prioritats, sobre el procés del pacte, sobre com ens podíem entendre a Sant Feliu dos partits que estem a les antípodes fora d'aquí, etc.

Temps hi haurà per respondre a tots aquests interrogants i, sobretot, per fer molt bé la feina que tenim per davant. De moment, avui vull resumir i posar a l'abast de tothom el text presentat públicament.


1. Fonaments:
  • Respecte a la llista més votada.
  • Govern estable i dialogant.
  • Consciència de les diferències a nivell nacional i de les coincidències a nivell local
  • Voluntat de constituir un govern basat en valors d'equitat i de construcció de comunitat.
2. Objectius:
  • Resumint, i com vaig dir a la roda de premsa: un funcionament més participatiu de l'ajuntament i un govern orientat a l'impuls a la reactivació econòmica i l'ocupació i, sobretot, a la detecció i prevenció dels riscos de fractura social i de convivència, més accentuats en els temps actuals de crisi.
3. Acords programàtics.
  • Participació i transparència
  • Equitat i igualtat d'oportunitats
  • Construcció de teixit social i de ciutadania
  • Planejament urbanístic
4. Constitució del govern de la ciutat.
  • Alcaldia
  • Àrees de govern
  • Funcionament del govern
5. Signatures dels 11 regidors i regidores.

Us podeu descarregar aquí la relació completa de distribució de regidories i programes de treball de l'Ajuntament. Es tracta de l'estructura organitzativa municipal existent a la data de presentació de l'acord, i que es podrà modificar en els moments inicials del mandat, mantenint, això sí, les responsabilitats polítiques acordades.

Personalment, estic molt content de l'acord assolit, tot i que sé que hi ha gent que me l'ha discutit. Estic convençut que es pot estar, per posar noms i cognoms, totalment en contra de Felip Puig a la Generalitat i totalment al costat de Rosa Maria Martí a l'Ajuntament. La feina inicial serà saber-ho explicar, i la feina al llarg dels propers quatre anys serà demostrar el bon funcionament amb els fets. Estic convençut, 100% convençut, que no decebrem les moltes expectatives que hem aixecat, i que sabrem esborrar l'escepticisme que és evident que també hem generat.

I dues consideracions finals. Una de seriosa: novament milers de gràcies a tanta gent que ha fet possible la foto que encapçala aquest escrit. Una de frívola: com se'm va acudir posar-me una camisa de quadres amb tantes càmeres al davant?

Comentaris