Resum del ple de novembre de 2009

Un ple que, com cada any, coincideix amb el 25 de novembre, la data en què les dones i els homes de tot el món es mobilitzen contra la violència masclista, contra la salvatjada encara vigent en la ment d'alguns homes d'allò tan espantós de "la maté porque era mía".

L'inici del ple va tenir dos moments emotius i especials, amb les intervencions de la Magda Torre i la Maria Rosa Rodrigo, del Consell Municipal de les Dones de Sant Feliu.

Hi va haver dos altres temes que val la pena destacar.

En primer lloc, l'alegria d'haver rebut un altre premi per al Consell d'Infants de Sant Feliu, en aquest cas el premi Reconeixement a la Infància que li ha atorgat el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Enhorabona als infants que hi han passat en els darrers dotze anys i als professionals que ho han fet possible!

En segon lloc, les explicacions de l'Eni Novell sobre el nostre vot contrari a la dissolució del Patronat Municipal de Serveis a les Persones amb Discapacitat, tot i que la seva activitat seguirà en el marc de l'estructura general de l'Ajuntament.

El punt principal del ple era, però, el debat del pressupost de l'Ajuntament per a l'any 2010: 40 milions i mig d'euros. Hi he dedicat tres escrits complets, on es pot llegir amb detall les raons del nostre NO al pressupost de l'equip de govern:
Com s'explica al resum del ple, vam votar en contra amb una anàlisi global dels números presentats per PSC i CiU, fugint de la relació de partides concretes tretes de context. Vam votar en contra per diferències amb el model de ciutat que tenim amb el govern, per diferències en les prioritats tant del pressupost ordinari com de les inversions i per diferències en el procediment d'elaboració.

Altres temes tractats al ple:
- diversos conveni i subvencions,
- la finalització dels treballs de la comissió especial sobre la piscina (en parlaré en un altre escrit),
- més sobre Ràdio Sant Feliu i la política de comunicació de l'Ajuntament.

Com sempre, el resum el podeu llegir complet a la pàgina web d'ICV o us el podeu descarregar aquí. L'acta oficial del ple (102 pàgines) la podeu descarregar també aquí.

Comentaris