Flors per a la convivència.


Ens arriba una notícia de Sant Joan Despí que ens faria arrencar un somriure si no fos realment preocupant. Si ho llegíssim de passada, diríem "quina collonada!": L'Ajuntament de Sant Joan Despí sanciona uns veïns per incomplir l'ordenança de civisme amb el seu jardí.

Però si ho llegim amb atenció, la cosa mostra el surrealisme i l'absurd a què pot conduir alçar al sanctasanctòrum una ordenança i, encara més, la pretensió que els múltiples matisos de la vida quotidiana s'arreglen a cop de decret i de la seva corresponent sanció.

Al Juanma i a la Maite els volen fer pagar 301€ per aquest bé de Déu de flors al seu jardí, per ocupar -diuen- la via pública generant molèsties al pas dels vianants... que ningú havia denunciat!

Se senten plens de raó i saben explicar-se. Fa uns dies, vaig veure el seu blog de reflexió sobre aquest tema. Avui m'he sorprès de veure un vídeo de la Maite parlant a "Els matins de TV3" sobre el tema. Aquí el teniu:


Des d'aquí, Maite, Juanma, tot el meu/nostre suport per al que calgui. Faltaria més...!

Però més enllà de com aquesta ordenança afecta puntualment i en concret als nostres amics i del suport que els puguem donar, hi ha d'haver el nostre rebuig a aquest intent (que va començar a BCN amb la seva famosa i inútil ordenança del civisme i que alguns alumnes aplicats intenten imposar als seus municipis) d'imposar convivència a cop d'ordenança, en comptes de generar convivència a cop de més vida cívica, més educació, més sensibilitat i atenció a les necessitats reals de les persones, més participació, més política, més democràcia, més equitat, més inclusió social, més apropiació ciutadana dels espais i els equipaments públics, més suport a les entitats, més construcció i exercici de ciutadania.

Clar que també podria ser que l'autoestima dels més rellevants governants municipals veïns fos tan extremadament alta, que hagin percebut que l'unic problema digne d'atenció i resposta al seu wonderful world... siguin les buganvílies en qüestió?

Comentaris