"Ben planificat, ben gestionat, dialogant, viu, equitatiu". Article Butlletí 434, desembre 2009.



BEN PLANIFICAT, BEN GESTIONAT, DIALOGANT, VIU, EQUITATIU.

Així és el Sant Feliu que volem i l’Ajuntament que necessitem. Sabem que és el que molta gent desitja, sabem que és possible. Iniciativa i Esquerra Unida ja hem començat aquest camí, amb la meva presentació com a candidat a alcalde a les properes eleccions municipals en un acte al Casal de la Gent Gran. Queda només un any i mig per fer reviure la nostra ciutat. Reviu Sant Feliu! és molt més que un lema afortunat: és un moviment ciutadà per fer un altre Sant Feliu, on tu, on vostè, on tothom hi té cabuda.

Però una ciutat més ben planificada també és una necessitat immediata. Avui, es debaten dos reptes crucials per al Sant Feliu del segle XXI: el soterrament de la via i la prolongació de la L3 de Metro.
Pel que fa al Metro, un moviment unitari sense precedents (tota l’oposició i la pràctica totalitat de les associacions de veïns) hem elaborat una proposta alternativa a la que defensa el govern local. Un metro que no sigui paral•lel al tren, sinó complementari, amb parades a Mas Lluí, estació i Falguera i amb connexió directa a Barcelona per Sant Just. La pressió ciutadana continuada ha provocat que PSC i CiU admetin, finalment, la possibilitat de revisió de la seva posició. Caldrà seguir treballant unitàriament en aquest sentit.

Pel que fa al soterrament, ICV i EUiA hem donat suport total al projecte d’obres que va presentar el Ministeri i donarem suport a l’equip de govern durant tot el període d’obres. Tot el que és bo per a Sant Feliu, ho és per a ICV i EUiA, i el soterrament és una prioritat de tothom. Però no creiem que Sant Feliu hagi de requalificar terrenys públics per pagar 25M€ per al soterrament, quan el mateix Ministeri invertirà properament 4.000M€ en la xarxa de rodalies de Barcelona abans de traspassar-la a la Generalitat. Sant Feliu ha de finançar la urbanització de la superfície, no l’obra ferroviària del subsòl. Al llarg de l’any 2010, també caldrà treballar unitàriament en aquest sentit.

2010: un any ple de reptes com a ciutat, que li desitgem que sigui també molt positiu per a vostè i la seva família.

Comentaris