Fita 3/3 de juny d'ICV-EUiA: informe sobre la situació de l'educació a Sant Feliu.

El 16 de maig passat, Rafael Ribó va presentar l'informe extraordinari de la Sindicatura de Greuges sobre La segregació escolar a Catalunya. La realitat és que Sant Feliu no hi surt ben parat. És un tema prou complex i prou important com per no "fer-ne sang", però per la mateixa raó no s'hi pot passar de puntetes.

Ja fa temps que, en termes de polítiques socials, l'Eni està reclamant que, per començar, tinguem un bon retrat del punt on ens trobem, un diagnòstic complet per tal que, a partir del coneixement real i compartit d'una situació, acordem cap a on volem anar, quins objectius ens plantegem.

Això és el que justament vam demanar l'Eni en el darrer ple i jo mateix en el darrer Consell Escolar Municipal: un informe complet sobre la situació de l'educació a la nostra ciutat, elaborat per alguna entitat ben capacitada per fer-ho, d'una manera similar a com la Fundació Bofill fa els seus anuaris sobre la situació educativa a Catalunya.

Esperem que aviat tinguem en marxa aquest estudi, amb dades referides a l'èxit escolar, a la composició social dels centres, a la continuïtat en estudis postobligatoris, als tipus d'usuaris en activitats educatives més enllà de l'escola, a l'equitat en l'accés a serveis no obligatoris com les escoles bressol o l'escola de música, etc. Un bon informe per fer un bon pla de treball, a curt, mig i llarg termini, en educació. Sant Feliu ho requereix i és una clara prioritat per a ICV-EUiA.

Comentaris

Anònim ha dit…
En el càs de l'Escola de Música (de la que en soc un afectat), no només l'accés, sinó també la qualitat de la mateixa i sobretot de la seva direcció. La transparència en la matricula als diferents instruments...etc, Vaja... l'interés per part de tot.hom/don en que sigui un centre viu.
Anònim ha dit…
"En la sessió plenària del mes de juny, el consistori de Sant Feliu de Llobregat va aprovar, amb el vot en contra d´ICV i el vot a favor de la resta de forces polítiques, les bases de la convocatòria d´ajuts per a l´adquisició de llibres de text per al curs 2008-2009"
Sr. San José, acabo de leer esta noticia y son de esas cosas que un ciudadano-votante-contribuyente y ante todo persona, nunca acaba de entender.. A mi me produce una gran tristeza, de verdad...Ya es la segunda vez que votan en contra de que se de una ayuda, aunque sea pequeña a TODAS LAS FAMILIAS SIN DISTINCION, para que la factura de los libros sea un poco menos gravosa para los ciudadanos.Me resulta increíble..¿Porqué lo hacen? Hombre, yo entendería el voto de negativo de su formación politíca y de cualquiera si lo que pretendieran es cobrarnos en vez de ayudarnos un poquito, eh un poquito, por favor.. ¿Verdad que sería absurdo? ¿Tan inaceptable considera ICV que todas las famílias sin diferencia reciban una pequeñita ayuda? ¿Tan malo es eso? Sepa usted que muchas familias nos consideramos invisibles. Somos invisibles. Muchas famílias normales y corrientes no existimos para la Administración. No recibimos ayudas de ningún tipo. Yo no hablo de gratuidad ni de despilfarro. Sepan que muchas, muchas familias con vidas normales, sueldos normalitos tirando a bajos, sencillamente no existimos. Familias con niños en edad escolar y con padres que tienen que trabajar para poder entre muchás cosas que no detallo para no aburrir, libros, comedo y alguna actividad deportiva que hagan, en fin vidas normales, sin lujos,sr. SanJosé..Y como además la gente es tan buena que no se queja, pues éso..Y ahora vienen ustedes y votan en contra que por una vez nos ayuden en algo sin distinción de ningún tipo. Por favor! No alcanzo a ver el mal en ello...¿No se dan cuenta lo solitos que se han quedado en este tema? ¿Qué estrategia política es esa?. ¿Así quieren ganar las próximas municipales? ¿Usted que cree que pensarán muchas famílias en Sant Feliu?, Pues le digo que muchísimos padres se alegraron el año pasado de recibir esa pequeña ayuda y muchos decían que ójala pudiera ser más..Yo ví a muchos padres contentos, poco era pero algo era..Por una vez en la vida que nos ayudan en algo y ustedes, gente de izquierda votan en contra..¿Qué les pasa? En fin..Hay cosas que nunca entenderé.
Anònim ha dit…
No soc el jordi però a mi aquesta mesura d'ajudes per la compra de llibres no hem sembla gens bé, es un la típica política que ha anat fent la dreta tan catalana com española. Perque es una mesura universal, otorga la mateixa al ric que al pobre, perque amb els diners que es donen es podrien fer més guarderies i escoles públiques que es perllongarien en el temps i podrien ser utilitzades per més families, i SOBRETOT PERQUE ES UN MESURA POPULISTA!!!!

SALUT

Xavi
Al segon comentari,
Miri, les polítiques de suport a les famílies no passen per tornar graciosament 25€ en forma de xec després d'haver apujat, només aquest any, el 10% de l'IBI.
Passen per fer universals, accessibles i equitatius serveis i equipaments suficients per a les famílies. I en això, jo li puc dir que ICV hem estat pioners. Aquest setembre es celebrarà el 15è aniversari de les escoles bressol municipals. El repto a què busqui, en tot el Baix Llobregat com a mínim, un municipi amb tres escoles bressol públiques l'any 1993. Perquè es faci una idea, l'Hospitalet (fins fa poc amb alcalde socialista que ara és ministre) va inaugurar la primera ara fa tres o quatre anys.
Polítiques de família ajustades a la realitat de cadascuna, que es pot arribar a conèixer i acompanyar si s'exerceix de forma decidida el fet de ser l'administració més propera als ciutadans. I no amb xecs de 25€ des de l'Ajuntament i el seu equivalent de 400€ des de l'Estat: o és millor una almoina així que una aplicació més completa i ràpida de la llei de dependència?