El "canvi" a Sant Feliu: més IBI, menys credibilitat.

D'aquí a quatre mesos estarem en plena campanya per a les municipals. És evident que, en aquest temps, tots els partits de Sant Feliu intensificarem la nostra activitat per convèncer a la ciutadania sobre la bondat o no dels quatre anys de govern "del canvi" a Sant Feliu. Crec que l'equip de govern defensarà una acció basada en gran mesura en l'obra pública i crec també que ICV i EUiA haurem de saber contraposar missatges concrets i convincents, molt clars i capaços d'arribar amb facilitat a tots els racons de Sant Feliu.

En aquest sentit, un dels incompliments més clars del govern de la nostra ciutat fa referència a la política fiscal. PSC, CiU i ERC es van comprometre públicament a mantenir els impostos locals i la seva actuació ha estat ben bé una altra. Crec que aquesta taula no és difícil d'entendre i mostra amb claredat com el que han fet està ben lluny del que van dir:


Què va passar en els tres anys d'alcaldia de Merino? Doncs que l'IPC va pujar el 7,2% i l'IBI va pujar el 4,09%. Va complir la seva promesa de congelar els impostos, tot i que aquest diferencials, que s'arrossegava des de feia set anys, va portar a ICV, PSC i ERC a reintroduir la taxa de residus (recordem-ho: 28€ per llar), amb un cost polític a les eleccions del 2003 que només va rebre Iniciativa,

Què ha passat en els tres anys d'alcaldia de Vázquez? Doncs que l'IPC ha pujat el 6,8% i l'IBI s'ha apujat un 23,61%. Més del triple!!! En moltes famílies, molt més que l'import de la taxa de residus que, tot sigui dit, han mantingut i ni tan sols han rebaixat.

I el pitjor no és que Vázquez incomplís de forma flagrant el seu compromís de no apujar els impostos, sinó la raó perquè ho va fer: un forat econòmic a l'Ajuntament que finalment s'ha demostrat que no existia I aquesta falsedat va ser l'explicació de la brutal apujada d'impostos que van aprovar al 2004 i avui encara es manté.

Costa de creure que una decisió tan polèmica tingués un fonament tan fals: tothom sap que, un cop apujat l'IBI, els diners que "no trobaven" ja han aparegut i estan finançant les obres de remodelació de Laureà Miró. Personalment, demostrat que ICV no havia deixat cap forat econòmic, crec que ara hi ha un altre tipus de forat: en la credibilitat d'alguns dels candidats (i no precisament d'ICV-EUiA!) que Sant Feliu haurà de votar el proper 27 de maig.

Comentaris