Dimecres i dissabte, tothom al barri de la Salut!

Dimecres!
Dimecres, 17/01, a les 19:30, al Centre Cívic les Tovalloles, hi haurà la presentació de l'exposició "La memòria present", després que s'hagi exposat al Palau Falguera i al Centre Cívic Mas Lluí. L'exposició, com és sabut, ret homenatge al moviment veïnal dels anys setanta a la nostra ciutat. Un moviment molt important als barris de la Salut i de Can Calders, i del qual parlaran dues dones que hi van participar activament (Paquita Cano i Aurora Huerga) i el periodista i historiador Marc Andreu, bon coneixedor de la comarca i de les lluites que l'han anat conformant.


Dissabte!

Hi haurà la presentació de les millores de la Pineda de la Salut i la inauguració de la remodelació de la Plaça de la Salut.

La Pineda és l'espai situat entre el Roserar i el Parc Esportiu de les Grases. Durant molts anys, una mena d'espai sense definició d'usos en què, a primers dels anys dos mil, com a acte reivindicatiu, l'Associació de Veïns la Salut  va organitzar una neteja, va plantar alguns pins i va col·locar unes taules de picnic: va ser el primer pas del que dissabte es posarà a disposició del barri!. El que s'ha fet ara és una ordenació i neteja de tot l'espai comprés entre el Roserar i el Parc, i entre els carrers Comerç i Sànson: s'hi han fet camins, s'hi han posat dos equipaments per a la pràctica esportiva i el joc i s'hi han posat noves taules de picnic i noves papereres. No és exactament un parc: no hi ha reg ni tractament de jardineria, és una zona de transició entre la ciutat i la Vall del Cerdanet, que ja forma part del Parc de Collserola. Com a espai obert de transició entre la ciutat i Collserola, tindrà neteja quinzenal i s'incorporarà a la programació del servei de manteniment.

Pel que fa a la plaça, les obres recullen tot el que l'Associació de Veïns va demanar en les reunions amb el govern municipal al llarg de l'any 2012 i el que els veïns i veïnes van aportar en un procés participatiu de recollida d'idees i propostes al llarg de l'any 2014. Així, la plaça no té cap barrera arquitectònica, elimina tots els racons, millora l'enllumenat i l'arbrat, amplia la zona de jocs infantil, agrupa de manera millor tots els bancs en una zona més assolellada, s'obre d'una manera molt bonica a la carretera de la Sànson, incorpora zones de gespa i, cap a finals de març, tindrà un magnífic mural que homenatjarà els veïns i veïnes que, aquell 1977, van evitar la construcció de més pisos i una gasolinera i van fer així possible aquesta preciosa plaça al bell mig del seu barri. Quin millor homenatge al moviment veïnal que el seu reflex permanent en un immens mural a una de les places guanyades pel mateix moviment veïnal?

Així que... dimecres i dissabte, tothom al barri de la Salut!!!

Comentaris