Fet als barris (3/8): a l'abril, Can Calders!


Tercer dels vídeos de la sèrie "Fet als barris", creada per la revista digital local, Fet a Sant Feliu. Com en els altres dos, tres veïnes ens en parlen: un que hi ha viscut sempre, un altres que s'hi ha traslladat des de dins mateix de Sant Feliu i un tercer que ha vingut de fora de la nostra ciutat. A Can Calders, les tres persones que parlen del barri són Juan Gallardo, Iolanda Parra i Bienvenida Rodríguez.

Can Calders és un barri creat simultàniament al de la Salut, ambdós a banda i banda de la Riera de la Salut, a primers dels seixanta i sense cap planificació urbanística i de serveis. Quan es parla del canvi de la ciutat amb l'arribada de la democràcia, el primer que ens ve al cap és la mateixa Riera i els dos barris, I també el canvi demogràfic: l'envelliment, els nous santfeliuencs que vénen de molt més lluny que aquells nous santfeliuencs de fa mig segle,...  I una realitat electoral pròpia: els dos barris són els únics en què habitualment el PSC ens guanya a les municipals, on més vots té Ciutadans i on, ara fa dos anys, el PP va treure el seu millor resultat, justament a l'Escola Monmany, el col·legi on jo voto.

En tot cas, és el barri on visc ara, en el que he viscut més temps, en el que ja em quedaré definitivament fins que definitivament me'n vagi. Un barri que m'agrada en una ciutat que m'enamora!

Per recordar els altres dos reportatges, us recomano que aneu directament a les dues cròniques que Alfonso Expósito i Rosa han fet respectivament, sobre la Salut i el Mas Llui:

Comentaris