Millores de l'espai públic (1/2): quines obres abans que comenci l'estiu?

Un cop aprovats els comptes de 2016, el pressupost d'inversions de 2017 comença a estar operatiu i permet començar les obres, tant en espai públic com en equipaments, d'aquest 2017. En aquest primer escrit informaré de les obres que es faran en el segon trimestre de l'any, i en un segon escrit informaré de les obres d'aquest estiu.

1. Pont verd. 

Com es pot veure a la imatge, cada entrada al pont tindrà escales i rampa, de manera que serà perfectament accessible per a tothom. Es crearan també dos passos elevats que permetran la mobilitat de tothom en una comunicació fàcil entre els dos barris. Les obres començaran aquesta segona quinzena de març i duraran quatre mesos.


2. Espai jove del Parc Europa.
Aviat començaran les dues millores en el Parc Europa que vaig anunciar en aquest escrit. L'espai jove del Parc Europa obrirà la parcel·la avui tancada entre el carrer Roses i el passeig Comte Vilardaga, que es convertirà en un punt de trobada del jovent, en el barri més jove de la ciutat. Les obres començaran aquesta segona quinzena de març i tindran una durada màxima de sis mesos.


3. Ampliació del Parc Europa.




Tot i que costa de veure en aquesta imatge, passarem d'un simple descampat amb algun arbre i algun banc, a una ampliació com cal del Parc Europa, tal com ja vaig avançar i explicar amb molt de detall en aquest escrit, del qual he extret aquesta imatge. Les obres començaran al maig i acabaran a l'agost. Les plantacions de l'arbrat es faran segons el calendari que cada espècie exigeixi.


4. Clavegueram plaça Pere Dot i reubicació de parada d'autobús.



Fa uns mesos que es van detectar importants fuites en el clavegueram que passa pel tram de la Rambla entre Comte Vilardaga i la plaça Pere Dot. Aquestes fuites han provocat alguns enfonsaments en el paviment que s'han solucionat provisionalment amb reblerts d'asfalt, però que necessiten una solució definitiva. Aquesta solució es durà a terme de manera immediata, en unes obres que duraran de finals de març a finals de maig. Es farà una nova claveguera en el tram que hi ha indicat a la imatge, que solucionarà les necessitats de desguàs de les aigües de Rambla en amunt. Aquesta obra obligarà a alguna restricció de circulació, que s'explica aquí. Un cop acabades les obres del clavegueram, es traslladarà la parada final de la línia L-52 a la zona on ara hi ha 9 places d'aparcament, amb la qual cosa s'evitarà la manca de visibilitat del pas zebra de la imatge, un dels principals riscos de seguretat, tant per a vianants com per a conductors/es, de la nostra ciutat.


5. Obres programades pels serveis tècnics i de manteniment de la ciutat.
  • Tasques de manteniment a les zones d'aparcament  públic que tenim a la ciutat: antic camp de futbol, aparcament de la Salut, i posterior a la pista de lleure del cementiri. Aquestes tasques de manteniment es faran entre finals de març i abril. Som conscients que, sobretot en el cas de l'antic camp de futbol, cal una actuació de més envergadura, que programarem al llarg de l'any que ve. 
  • Reparació dels revestiments dels murs de diversos trams de carrer al barri de Can Llobera. Per raons de seguretat, ja fa dos o tres anys que es van retirar les plaques de diversos murs, les quals es reposaran totes durant el mes d'abril.
  • Reparació de les filtracions al sorral del carrer Hospitalet, que afecta a la planta baixa del número 7 d'aquest carrer. També es farà durant el mes d'abril.

6. 200 petites obres urgents acordades amb Veïns per Sant Feliu.
A mitjans del passat mes de gener, el grup municipal de Veïns per Sant Feliu va presentar a l'Ajuntament un dossier amb més de 1.400 fotografies sobre diversos punts de la nostra ciutat que requerien un major manteniment. El passat 17 de febrer, hi va haver una reunió conjunta de treball entre Veïns per Sant Feliu i l'equip de govern, en què es va acordar la identificació de les actuacions més prioritàries en termes de seguretat i un pla de treball per resoldre-les. Posteriorment, hi ha hagut altres reunions en què s'ha anat identificant necessitats i calendari, és a dir, un programa de treball. Aquest programa de treball es votarà en el proper ple de març i s'hi detallaran les 200 petites obres més urgents que es faran a Sant Feliu des d'abril fins a juliol, la major part de les quals en voreres.

Comentaris