Fet als barris (1/8): al febrer, el barri de la Salut.



José Borrajo, Maribel Madrid i Florentín Ruiz. Són el nom de les tres persones que ens parlen d'un barri magnífic de la nostra ciutat, del barri de la Salut, del seu barri. Ens descobreixen em vuit minuts i mig el que ells senten, el que ells viuen, el que ells desitgen. I no seran les úniques veus que, lluny d'una mirada institucional, ens parlin dels seus barris. Ho fan asseguts en una cadira verda, que anirà recorrent la nostra ciutat. Al març, serà el torn del Mas Lluí. I a l'abril i fins a finals del 17, ja ho anirem veient. Una magnífica descoberta de la nostra ciutat de la mà de veus molt representatives de la seva ciutadania. Ens n'hem de felicitar!!!

Ahir, dos de febrer, la Núria i l'Andreu, del Fet a Sant Feliu, i en David, de la productora SKREI Studio, van presentar aquesta petita joia que han batejat com a Fet als barris. Cada primer divendres de mes (durant set mesos, no durant nou: els més vells ja sabran a què em refereixo amb això dels nou primers divendres de mes...), penjaran la seva mirada sobre els set barris de la nostra ciutat. I ho faran amb una estructura comuna: entrevista a tres persones (com els ha de costar trobar el punt per fer una bona tria!) assegudes en una cadira verda que farà com de fil conductor entre les 21 persones que aniran apareixent en pantalla, amb una mirada intensa al barri en què han viscut des de sempre, al que s'han mogut dins mateix de Sant Feliu o al que han anat a viure des de fora. Cadascú amb les seves paraules, fins i tot amb els seus lapsus (com en aquest primer en parlar de Can Llobera), amb les seves opinions personals, amb les seves vivències. Tot plegat, fa que el reportatge sigui fresc i sigui, en la meva opinió, un bon retrat del que vol exposar, més que explicar.

La meva enhorabona i el meu agraïment a la gent de Fet a Sant Feliu (per cert, ja te n'has fet soci? ja te n'has fet sòcia?), perquè permet abordar un  tema que  a mi  m'ha semblat sempre fonamental: explicar i  posar en valor els diversos santfelius que hi ha a Sant Feliu!


Comentaris