Quines obres de millora de l'espai públic proposes per a l'estiu que ve?


Per primer cop a la nostra ciutat, una part important de les obres de millora de l'espai públic, de les nostres places i carrers, dels nostres parcs, es decidiran atenent a les demandes i a les prioritats expressades per les persones que vulguin participar en el procés de decisió que comença aquesta tarda. Un procés que, però, ja s'ha explicat prèviament en els tres actes públics que vaig comentar aquí.

Es tracta d'obres que cada any es duen a terme aprofitant l'estiu (aquí explico les de 2012, aquí les de 2013, aquí les de 2014 i aquí les de 2015), però que fins ara s'han decidit segons les prioritats de l'equip de govern, i tant des d'ICV-EUiA com des del PSC, hem volgut que sigui la ciutadania qui plantegi directament propostes i decideixi col·lectivament prioritats.

Aquesta tarda comença, doncs, un període de tres setmanes (fins al 4 de desembre) de presentació de propostes. Cada persona que hi tingui interès pot presentar fins a tres propostes, dins dels tres grups següents:

  • Supressió de barreres arquitectòniques
  • Millora de voreres i paviments
  • Reparacions i mobiliari urbà
Poso alguns exemples de cadascun d'aquests tres apartats, que ja han proposat diverses persones en les regidories de barri i que també seran sotmeses a deliberació i votació de la ciutadania:

Supressió de barreres arquitectòniques:
  • Rampa d’accés entre C. Joaquin Monmany i part posterior CAP Rambla, units ara per una escala, que obliga a fer una volta important a les persones amb mobilitat reduïda.
  • Prolongació del passeig Onze de Setembre fins al carrer Constitució, just darrera del monument que va fer l'artista santfeliuenc Lluís Sans, ja que per seguir camí en direcció a la Riera de la Salut s'ha de fer també una volta important i innecessària que caldria corregir.
  • Adaptació de la cruïlla dels carrers Joan de Batlle i Clementina Arderiu, que encara no està adaptat a les persones amb mobilitat reduïda,
  • ...
Millora de voreres i paviments:
  • Millora de la cruïlla de Daoiz y Velarde amb Josep Ricart, que s'ha convertit en una entrada important de vehicles a Sant Feliu, en què cal reduir la velocitat i incrementar la seguretat.
  • Reparació de diversos murs en alguns carrers de Can Llobera.
  • Millora de la plaça Alfons Comin mentre no es fa una remodelació més àmplia i definitiva
  • ...
Reparacions i mobiliari urbà:
  • Pintura del pont de fusta sobre el carrer Comerç, al barri de les Grases.
  • Fer un nou camí pavimentat a Can Maginàs entre la nova escala i la plaça on hi ha el vaixell.
  • Posar mobiliari a la zona coneguda com "la pineda" al barri de la Salut
  • ...
Els dies 16, 17 i 18 de novembre totes les persones que vulguin podran fer presencialment les propostes que considerin necessàries per a la millora de l'espai públic de la nostra ciutat. Posteriorment, fins al 4 de desembre, les propostes es podran fer també en persona a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà a la plaça de la Vila, i també es podran fer per internet en aquesta adreça electrònica. 

Passat el 4 de desembre, els tècnics municipals faran una primera anàlisi de les actuacions i les valoraran econòmicament, per tal que la ciutadania en pugui conèixer l'abast i el preu. Totes aquestes valoracions tècniques i econòmiques es presentaran públicament en un acte a la Sala Ibèria el 16 de gener. Posteriorment, s'obrirà un procés de votació que acabarà a finals de gener, i del qual anirem informant més endavant..

Per acabar: sabem que pot haver-hi alguns caps per lligar en tot aquest procés, però ja els anirem resolent a mesura que es presentin. No hem volgut esperar a tenir totes les respostes possibles a totes les preguntes possibles, perquè això endarreriria innecessàriament un procés en què , des del primer pressupost del nou govern de la ciutat, volem que es faci palpable la voluntat de més transparència i més participació.

I una altra cosa: els mecanismes que ara posem en pràctica (procediments i programes informàtics, criteris de seguretat en la identificació i protecció de dades de les persones, etc) ens hauran de servir en el futur per fer nous processos de participació directa i de consulta ciutadana, en diversos àmbits de la nostra ciutat. En definitiva, això que comencem avui... anirà molt més enllà del que comencem avui!



Comentaris