Aquest dimarts, 10/11/15, audiència pública sobre el pressupost de 2016 al Palau Falguera.


Després de fer tres trobades d'informació del pressupost (com vam informar aquí), aquest dimarts completarem tota la informació sobre la gestió dels teus diners per a l'any que ve. Serà un nou acte públic al Palau Falguera, en què parlarem de les dues grans xifres del pressupost municipal:
  • el pressupost ordinari, de 38 milions d'euros.
  • el pressupost d'inversions, de 8 milions d'euros.
Gestionarem, per tant, una mica més de 46 milions d'euros.

Una explicació general sobre quins conceptes entren en cadascun d'aquests dos grans apartats, es pot consultar aquí. El detall del pressupost ordinari per a 2016, es pot consultar aquí. Una explicació més detallada sobre l'IBI, que és el principi ingrés de l'ajuntament, es pot consultar també aquí.

Pel que fa a les inversions, avanço tot seguit les obres d'import superior a 200.000€. Les d'import inferior, les explicarem amb més detall dimarts que ve:

  • la inversió més important serà l'ampliació de la biblioteca Montserrat Roig, que començarà ja a primers d'aquest desembre. Estan previstos 2 milions d'euros: 1,5M€ per a les obres i 0,5M€ per a mobiliari i equipament.
  • una altra inversió destacada, amb un finançament de 2/3 parts de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i 1/3 de l'Ajuntament, és un pla de millores dels polígons industrials, que explicaré amb detall en un escrit que estic preparant. Té una previsió de 1,1M€.
  • la tercera inversió que frega el milió d'euros les la remodelació de la plaça Rafael Alberti. Té una previsió de 940.000€ i les obres començaran previsiblement al març.
  • hi ha dues obres més que començaran a la segona meitat del 2016 i s'acabaran a la segona meitat del 2017. Per tant, només consten en part en el pressupost de l'any que ve, i la part més gran serà al pressupost del 17. Em refereixo a la remodelació del Casal de Joves i a la remodelació de la plaça de la Salut. Pel que fa al Casal, hi ha previst un import de 0,5M€ i inici d'obres al setembre-octubre. Pel que fa a la plaça de la Salut, hi ha previst un import de 0,2M€ i inici d'obres al novembre-desembre.
  • completarem la segona fase del Pla director del Centre, que ja ha començat aquest mateix octubre, i ja vaig explicar en aquest escrit. Les obres tenen un import de 450.000€ per al 2016 i s'acabaran cap a l'estiu.
  • completarem el Parc Europa, al Mas Lluí, a banda i banda de l'Escola Martí i Pol. Per una banda, millorarem el parc en l'espai entre l'escola i Sant Just (mirant l'entrada de l'escola, a la dreta), completant la primera actuació d'ompliment de terres i plantat d'arbres que ens hi va fer l'any passat l'ajuntament de Sant Just. De l'altra, crearem una zona de trobada i esbarjo per a adolescents i joves en l'espai avui tancat entre l'escola i els edificis del carrer Frederica Montsenya (mirant l'entrada de l'escola, a l'esquerra), i que explicaré en un escrit que també tinc pendent. Totes dues obres tenen un import de 460.000€ i començaran a l'estiu.
  • 400.000€ d'obres d'estiu que es decidiran per votació ciutadana. És potser la novetat més important del primer pressupost del govern d'esquerres d'ICV-EUiA i PSC. La vaig explicar en aquest escrit i properament convocarem actes al Palau Falguera, les Tovalloles i Mas Lluí per començar el procés de propostes, valoració i decisió.
De tot això i més, parlarem aquest dimarts, a les 19:00, a la sala noble del Palau Falguera. T'hi esperem!

Comentaris