14/11/15: Contra el terrorisme i per la democràcia, avui tots som París.

Foto de Marc Rius per al Fet a Sant Feliu.
En nom i representació dels ciutadans i les ciutadanes de Sant Feliu, volem expressar el nostre rebuig als atacs terroristes d’aquesta nit a París i tot el nostre suport a les famílies de les més de cent-vint persones assassinades ahir a la capital de França.

París és avui la capital del dolor del món. Del dolor injust i injustificat del terrorisme. El terror i l’assassinat no es poden disfressar sota la bandera de cap déu, i les persones de bona voluntat de totes o de cap creença s’esgarrifen avui per aquest dolor immens i inútil.

Immens per l’abast de la tragèdia. Inútil, perquè els valors de la França republicana, de l’Europa dels pobles, de la convivència democràtica, es mantindran per sobre de tota intolerància i de tot fonamentalisme. La França de la llibertat, la fraternitat i la igualtat, l’Europa de la llibertat, la fraternitat i la igualtat té, ben cert, problemes importants de funcionament, però té en la democràcia la força necessària per fer-hi front, en la convivència i la igualtat entre tots els seus ciutadans i ciutadanes la base del futur que aspirem a construir.

Expressem, finalment, la nostra solidaritat amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, amb totes les autoritats franceses, amb totes les actuacions dels governs català i espanyol, amb tots els ajuntaments que en aquests moments, en tot el món, expressen el seu dolor per ahir. També amb tots els pobles del món que, com Nigèria amb els recents atemptats terroristes de Boko Haram que van causar més de set-cents morts i la nostra solidaritat amb totes les famílies de les persones mortes, i els ajuntaments i governs que democràticament hi lluiten sense defallir.

La solidaritat que s’expressa amb tots aquests pobles i el rebuig que provoca tot aquest dolor són, malgrat les contradiccions amb què les vivim, la base per a la nostra lluita i la nostra confiança en un futur democràtic i en pau.

Comentaris