Obres d'estiu: per primer cop, decidirà la ciutadania.



A més dels orígens i les destinacions dels diners dels santfeliuencs i santfeliuenques, aquests dies estem explicant una de les principals novetats que hem incorporat el govern d'esquerres de l'Ajuntament de Sant Feliu: el primer procés participatiu per decidir, amb caràcter vinculant, una part significativa de les inversions municipals.

Es tracta de les conegudes familiarment amb el nom de "les obres d'estiu". Fins ara, tenien un import anual de 300.000€ i es decidien al segon pis de l'Ajuntament. A partir d'ara, per acord del govern d'ICV-EUiA i PSC, tenen un import anual de 400.000€ i es decidiran des de casa de tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin dir-hi la seva. 

Estem explicant que és un procés que comença els dies 27 i 28 d'octubre i el 3 de novembre i que acabarà el dia 30 de gener de l'any que ve, amb diferents moments i formats de participació de la ciutadania. És el primer cop que ho fem i ens servirà de "prova inicial" per determinar com millorar en el futur en la participació ciutadana en la gestió pressupostària.

Amb aquesta novetat, ens fem ressò també de propostes que ens havien plantejat altres grups municipals, especialment ERC, però també Veïns, CDC, Ciutadans i Junts per Sant Feliu. Estem convençuts que és el primer pas en un camí que pot millorar molt tant l'encert de les decisions com un funcionament més obert i participatiu de la democràcia local!

Comentaris