Gestionar 38 milions d'euros per a i amb 44.000 persones: d'on surten i a què es destinen. Tres assemblees obertes per parlar-ne!

Com vaig explicar aquí, els dies 27 i 28 d'octubre i el 3 de novembre hi ha tres assemblees obertes per parlar justament del que diu el títol d'aquest escrit: gestionar 38 milions per a i amb 44.000 persones, uns 865€/any per ciutadà o ciutadana. Bé, no només d'això: també, com hi explicava, de les properes inversions de millora i manteniment de l'espai públic de l'estiu de l'any que ve.

Però deixeu que presenti les grans xifres de l'any que ve:
Les dues grans xifres són les que apareixen encerclades en vermell: 38.129.904€ tant d'ingressos com de despeses, un 2% més que l'any passat.

Com explicarem demà i els dies següents, aquest 2% més d'ingressos es deu a un lleuger increment de l'activitat econòmica, en cap cas a un increment d'impostos: els rebuts de tots els impostos municipals principals es congelaran a l'any que ve. També explicarem les línies generals d'aquests 762mil euros més de despesa, la part més important de la qual és una part del pagament de la paga extra de 2012 que el Govern va retenir al personal de les administracions locals i un increment important de les polítiques de rescat social.

Però bé, d'això en parlarem en un primer moment el 27/10 al Palau Falguera, el 28/10 a les Tovalloles i el 03/11 al Centre Cívic Mas Lluí. I després, més a fons, en tornarem a parlar el 10 de novembre en una audiència pública en què entrarem més a fons en "les tripes" del pressupost del nostre Ajuntament. Són els diners de tothom, els teus diners: et convido a què coneguis bé d'on surten i a què es destinen, et convido a conèixer i a involucrar-te en la gestió de la teva/nostra ciutat.

Ah! I per a qui no estigui familiaritzat amb els diferents conceptes que formen part d'aquest quadre, un breu resum per facilitar-ne la comprensió, tenint en compte que els 38 milions són el pressupost ordinari, la part superior de la taula. Del d'inversions, en parlarem la setmana que ve:

Comentaris