11/09/2015. La declaració institucional dels 5 grups municipals que hem fet l'ofrena d'avui.

Aquí llegint la declaració institucional acordada entre tots...

... i aquí una estona abans fent de vent en un 3 de 6 amb agulla!
Els grups municipals que avui fem l’ofrena floral (Junts per Sant Feliu, Convergència Democràtica de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit dels Socialistes de Catalunya i Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa) hem volgut fer excepcionalment una declaració institucional conjunta, donada la circumstància també excepcional que avui mateix comença la campanya electoral que ens ha de portar a les eleccions del proper 27 de Setembre.

Per tant, en la meva qualitat d’alcalde, llegeixo íntegrament el text pactat d’aquesta

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT.

Des de la proclamació de la República a l’abril de 1931, la commemoració de l’11 de Setembre com a Diada Nacional de Catalunya, recuperada després amb la democràcia des de les manifestacions de 1976 i de 1977, ha tingut un doble significat. D’una banda, recordar la data en què Catalunya va perdre les seves constitucions i llibertats. I de l’altra, explicitar la vigència de la reivindicació dels drets nacionals de Catalunya i de la mobilització social i política per fer-los possible.

La Diada Nacional és, per tant, un dia d’homenatge i de lluita de tots els catalans i de totes les catalanes. De tothom. Lamentem l’absència d’alguns partits polítics de Sant Feliu en aquest acte institucional, i reiterem que aquest és un acte de tothom. És lògic i és legítim que cadascú visqui la Diada d’acord amb la seva concepció de Catalunya, però la Diada és de tots els qui vivim i treballem a Catalunya, sigui quina sigui la nostra voluntat de futur.

Avui, 11 de Setembre de 2015, estem a les portes de les onzenes eleccions democràtiques al Parlament de Catalunya. Com des de les primeres eleccions al 1980, els ciutadans i les ciutadanes podrem optar lliurement entre les diverses candidatures que es presentaran a les eleccions del 27 de setembre. Cada ciutadà, cada ciutadana de Sant Feliu de Llobregat i de tota Catalunya podrem escollir entre les diverses candidatures que, per a cadascun de nosaltres, reculli la nostra opinió lliure i personal de la millor manera de construir el nostre futur col·lectiu, de concretar les nostres conviccions i valors, de donar forma als nostres drets individuals, socials i nacionals.

Per primer cop, una campanya electoral comença en un 11 de Setembre. En aquest acte institucional, en nom dels grups que fem l’ofrena floral en nom i representació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i com a alcalde de Sant Feliu de Llobregat, vull fer una crida especial a la participació ciutadana a les urnes. La nostra ciutat, el nostre país, és enormement plural en sentiments, en identitats, en opcions, en orígens, en voluntats. Cal que el Parlament de Catalunya sigui el millor reflex possible de la ciutadania a què ha de representar i servir. És important, per tant, una alta participació ciutadana en unes eleccions que tenen una gran importància per a Catalunya.

Els grups municipals que convoquem aquest acte institucional compartim la idea que aquestes eleccions són una oportunitat democràtica clara i necessària perquè el poble de Sant Feliu, perquè el poble de Catalunya prengui la paraula de forma massiva i indiscutible, perquè expressi amb veu molt alta la seva voluntat de futur. Tot i que en tenim una visió legítimament plural. Per a uns, són un plebiscit que ha de donar pas a la independència de Catalunya. Per a altres, són legítimament unes eleccions on l’exercici del democràtic dret a decidir hauria de permetre què el proper Govern de Catalunya es basi en els drets socials i l’aprofundiment de l’autogovern de Catalunya

Per a tots, però, les eleccions són una gran expressió de llibertat i de democràcia, i així han de ser interpretades i viscudes per tothom, dins i fora de Catalunya. En aquest sentit, expressem el nostre rebuig a qualsevol ingerència externa que vulgui condicionar les properes eleccions fent un discurs alarmista o de por. Rebutgem amb claredat les comparacions de la situació existent a Catalunya amb la que es produïa a Europa els anys 30. Rebutgem amb claredat la sola menció de l’exèrcit que va fer recentment el ministre de Defensa. Rebutgem també amb claredat les desqualificacions i etiquetes que, en base a les legítimes opcions personals de cadascú, s’atribueixen amb massa lleugeresa a organitzacions o persones.

Finalment, sigui quin sigui el resultat de les eleccions del proper 27 de setembre, els grups municipals aquí presents manifestem un doble compromís. En primer lloc, el nostre compromís inequívoc i solemne de continuar treballant per la cohesió social de la nostra ciutat i del nostre país, per continuar treballant pels drets, per la qualitat de vida i la dignitat de tots els nostres conciutadans i conciutadanes.En segon lloc, el compromís també inequívoc i solemne del nostre Ajuntament de respectar i estar al costat del Parlament i el Govern que haurem votat i democràticament ens representa .

Compartint plenament la voluntat que el poble de Catalunya prengui la paraula i de fer una crida a la ciutadania perquè acudeixi massivament a les urnes, diem amb veu també alta i clara

Visca l’11 de Setembre!

Visca Sant Feliu!

Visca Catalunya!

Comentaris