ENTORN, 85 (juliol de 2015). "

ENTORN, 85. Aquí podeu accedir a l'edició completa de la nostra revista.

Durant els propers quatre anys, ICV-EUiA continuarem governant l’Ajuntament de Sant Feliu. Vull agrair a la ciutadania el seu vot majoritari a la nostra candidatura. Una candidatura que es va basar en dues línies molt senzilles però molt clares: tot a l’abast de tothom i espai públic de qualitat a tots els barris.

El nou ajuntament serà diferent al dels darrers quatre anys. Serà molt més plural: hi haurà vuit grups municipals en comptes de quatre. Una diversitat així implica novament un govern de coalició. Hem volgut llegir bé el resultat electoral del 24-M: el segon partit a la nostra ciutat és el PSC, i cal aparcar diferències més personals que polítiques per formar un govern amb els dos partits més votats a Sant Feliu. Tindrem, doncs, un govern d’esquerres amb 6 regidors d’ICV-EUiA i 4 del PSC.

El nou govern té tres grans objectius. En primer lloc i de manera destacada, les polítiques socials. Elaborarem el Pla de rescat social, d’atenció prioritària a les persones i famílies afectades per l’atur de llarga durada i amb risc de pobresa. Garantirem els drets a l’alimentació, l’habitatge i l’educació, i ampliarem les polítiques i ajuts per a la creació d’ocupació, amb les empreses i comerços de la ciutat.

En segon lloc, volem donar un impuls verd al govern local. Ens plantegem estalvis importants en el consum i en el cost de recursos bàsics com ara l’energia i l’aigua. L’impacte en l’enllumenat públic serà molt ràpid i important.

En tercer lloc, tindrem un govern encara més obert i transparent. El diàleg, la participació i la comunicació seran normes bàsiques de govern. Buscarem també el consens amb el màxim nombre de grups de l’oposició.

La tardor de 2015 tindrà dues cites electorals molt importants: eleccions al Parlament i al Congrés. En totes dues, ICV-EUiA buscarà confluir amb altres forces d’esquerres per guanyar les eleccions i formar governs que prioritzin els drets socials i els serveis públics. Al setembre i al novembre, espero que ens donis novament la teva confiança!

Comentaris