24/05/2015: els resultats de les municipals a cada col·legi electoral.



Com ja vaig fer fa quatre anys, adjunto els resultats de cadascun dels set districtes i dels 23 col·legis electorals de la nostra ciutat. Marco amb colors els partits que han quedat primer, segon i tercer.

En vull fer la meva valoració personal. En primer lloc, molt content per haver guanyat les eleccions i haver-nos mantingut com a primera força política de Sant Feliu, havent-hi hagut la irrupció de quatre noves forces polítiques al consistori. Tindrem una representació ciutadana amplíssima i inèdita al nostre consistori, com es pot veure en aquest quadre, que resumeix les deu eleccions municipals des de la República a la nostra ciutat:

Haurem de saber gestionar aquesta pluralitat i estic segur que ho sabrem fer. M'agradaria que no fóssim els partits els qui negociem les alcaldies sinó que ho fes directament la ciutadania, com vaig explicar en aquest article. En tot cas, hem de fer allò a què la llei electoral que avui està en vigor ens obliga. I ho farem des dels criteris i prioritats que també vaig expressar en aquest article.

Abans de parlar-ne amb més detall (sobretot de les causes d'haver perdut un regidor, especialment per l'aparició en escena de la sentència de l'IBI i la utilització que n'ha fet el PSC... i de la qual ha estat beneficiària la candidatura de Veïns), sí que vull remarcar dues coses que m'enorgulleixen molt, moltíssim:
  1. De les deu eleccions municipals des de 1979, n'hem guanyat nou!!! Només les vam perdre el 2007, quan Juan Antonio Vázquez va revalidar el seu segon mandat a l'alcaldia.
  2. Tenim el vot més homogeni de tota la ciutat, i amb molta diferència!!! Quan diem que "som molt de Sant Feliu", volem dir que som molt de TOT Sant Feliu. Tenim un vot similar en els set districtes, i som primers en 14 dels 23 col·legis, segons en 7 i tercers en els dos restants. Hem guanyat a 5 dels set districtes electorals, i quedat segons a la Salut i a Can Calders, per darrera del PSC i allà on més van concentrar la seva cantarella sobre l'IBI. La xifra electoral que més valoro és l'1,32 de la darrera fila del primer quadre. Vol dir que allà on hem tingut més vot (el 28,8% de les Grases) és només 1,32 vegades més gran que allà on n'hem tingut menys (el 21,8% del Centre). La diferència amb els altres partits és molt important, i demostra que som el partit que més i millor implantació social i electoral té a tota la ciutat: "Sant Feliu, un sol poble!" no és només una aspiració o lema electoral, sinó que és potser l'aportació més important i estratègica dels comunistes del PSUC i dels qui ens en sentim orgullosament hereus a la història de la nostra ciutat.
I ara, com sempre, a treballar amb la il·lusió de sempre i amb la credibilitat personal i política reforçada per aquesta ciutat que m'enamora, que ens enamora: SANT FELIU DE LLOBREGAT!!!

Comentaris