24/04/15: un gran acte de presentació de la millor candidatura!

Ja han passat uns dies i ja en puc tenir una visió en perspectiva: les dues hores que vam viure l'endemà de Sant Jordi al Casal de la Gent Gran no s'esborraran mai de la nostra memòria! I mira que el que vam fer fa quatre anys em pensava que ja era insuperable!

L'acte va arrencar amb la projecció d'aquest vídeo, elaborat íntegrament per santfeliuencs i santfeliuenques. A part dels actors i actrius que hi surten (...), mil gràcies als guionistes i productors David Martínez i Arantxa Sánchez i els músics santfeliuencs Plane (abans "Extrapolar"). I és que tot i tothom som molt de Sant Feliu:


Tot seguit, de fons, la veu de Raquel Ibáñez (de "Dones amb Veu") va recitar el poema "Ara mateix" de Miquel Martí i Pol i va arrencar els primers i intensos aplaudiments de la vetllada. I tot seguit, ella i l'Edu Martín, que van ser els magnífics mestres de cerimònia de la nit, van entrar a l'escenari i van saludar a les més de tres-centres persones que omplíem el Casal.

Un per un, havien de llegir les presentacions de les trenta persones que formem la candidatura, perquè anéssim omplint l'escenari amb l'energia que volem transmetre i amb què volem continuar treballant per Sant Feliu. Però abans, l'energia va prendre forma de ball i la nostra candidata, Laura Aguilera, va obsequiar-nos a tots amb una dansa sobre el poema "Anda jaleo", de Federico García Lorca.

I després, tots trenta vam pujar a l'escenari, mentre ens cridaven l'Edu i la Raquel. Primer jo, que després anava donant la benvinguda i abraçant a tots els companys i companyes. Anaven pujant en grups de quatre, i el criteri era que tothom que en tingués ganes digués unes paraules, molt des de dins, molt per arribar al cor. I i tant que ho vam aconseguir! Les primeres paraules van ser de qui més vegades ha actuat damunt l'escenari en què ens trobàvem: en Pasqual Padilla, motor de moltes de les activitats que es fan al Casal. Amb ell, les paraules emocionades, vibrants, joioses, alegres, convençudes, de gairebé tots els companys i companyes que volem continuar fent el Sant Feliu amb drets socials per a tothom i espai públic de qualitat a tots els barris pel qual fa dècades que treballem i volem continuar treballant-hi per temps i més temps.

Si l'ambient ja era prou festiu i ple d'energia, cap a meitat de l'acte, el company Óscar Roc, va aparèixer des del fons de la sala dient que potser encara en calia una mica més... I ho va fer amb una guitarra, i ens va dir a la Carla Gómez (que duu la música a les venes!) i a mi mateix (que em van dir després que quina sort que no m'hagi dedicat a la música....) que cantéssim i féssim cantar a tothom. I desenes i desenes de veus van entonar el "Canto a la libertad", el conegudíssim himne de José Antonio Labordeta.

Quan ja havia pujat tota la candidatura, van intervenir en Joan Josep Nuet, coordinador nacional d'EUiA, i la Dolors Camats, co-coordinadora nacional d'ICV, absolutament encomanats de la festa que es vivia al Casal. Després dels ànims i el suport de les direccions nacionals de la coalició, la Raquell va llegir un altre poema, aquest cop d'algú que és el més gran referent de Sant Feliu, la Joana Raspall. Silenci, respecte i afecte a la sala per escoltar els versos d'"Endavant!".

Finalment, vaig tancar jo. Vaig voler una intervenció plena, en primer lloc, d'agraïments. Els primers, per als meus amics i mestres en  la passió i la política per a Sant Feliu: Francesc Baltasar i Àngel Merino, a qui vaig demanar que m'acompanyessin a l'escenari i als quals la sala va dedicar un llarg i merescudíssim aplaudiment ple d'agraïment i d'afecte. Després, d'agraïments per la gent que havia fet possible un acte tan magnífic, des de les persones que havien fet el video, fins als tècnics de BlackOut que en fan el muntatge de llum i so, fins al personal del Casal de la Gent Gran que havia muntat la sala. Finalment, als homes i dones de la candidatura que encapçalen, amb paraules en la línia que ja vaig explicar en aquest altre escrit. I molt especialment, als homes i dones d'Iniciativa, d'Esquerra Unida i de cor d'esquerres que han estat els nostres còmplices i suports durant quatre anys i que seran claus per a la nostra gran victòria del dia 24 de maig.

En un ambient tan emotiu i festiu com el que hi havia, no vaig entrar a fons en el programa: de fet, només vaig dir que el nostre programa, com el mateix acte en què ens trobàvem, només parlava de la nostra passió per fer un Sant Feliu amb drets socials per a tothom, espai públic de qualitat a tots els barris i govern obert i transparent, sense posar-nos amb cap altre partit ni candidat. I, com que sóc mestre, vaig dir en broma, qui en vulgui saber més que se l'estudiï!

I, per acabar, vaig parlar molt del cap i del cor de la gent de la nostra candidatura, de la qual em sento tan orgullós, i vaig cridar a omplir les urnes de milers i milers de vots de gent que té al cap i al cor la nostra ciutat i a la nostra trajectòria al seu servei, i que cap candidatura com la nostra pot continuar donant. Arribar al cor de milers de persones, perquè el seu cap els digui: vota Iniciativa i Esquerra Unida el 24 de maig, vota la millor candidatura, vota el millor programa, vota el millor alcalde!

I vull acabar aquest escrit amb un vídeo de l'amic Antonio Caballero Caballero. Una persona que capta la vida de la nostra ciutat en videos que en són una autèntica memòria gràfica històrica. És un vídeo una mica llarg (vuit minuts), però que resumeix molt bé l'energia i vitalitat que vam viure i compartir durant més de dues hores, i que també voldria compartir amb les persones que segueixen el meu blog:

En mi amplio capítulo de agradecimientos, Antonio, nuevamente mi reconocimiento por tu labor de "documentalista amateur y apasionado" de todo lo que acontece en nuestra ciudad. ¡Mil gracias, Antonio!

Amigues, amics, amb Sant Feliu al cap i al cor, voteu i demaneu el vot perquè les urnes s'omplin de milers de paperetes que tinguin a Iniciativa i Esquerra Unida també al cap i al cor!

Comentaris

un dubte que tinc.

Es normal a les acaballes de la candidatura gastar-se mig milio d'euro en comprar un local com es diu aquí?

http://blogs.fetasantfeliu.cat/oriol-bossa/blog/311/entre-uns-quants

Es cert el exemple?

No hi ha locals de titularitat pública a Sant Feliu que s'han de comprar mes?

mira que pensava que intentar la privatització del aparcament del camp de futbol res mes arribar al poder era greu però aquesta ho supera...

Mig milio/d'euros que per comparar es la meitat dels plans d'ocupació de l'any passat...
Anònim ha dit…
Jordi,
¿por qué no bloqueas a un individuo que sólo escribe para atacarte y que no aporta absolutamente nada a Sant Feliu?
No ha hecho una sola propuesta, no se ha presentado en ninguna lista, no escribe en ningún otro lugar, no ataca a ningún otro candidato o candidata. ¿Por qué no le atajas como atajaste al "señor" Casanova?
Y ánimo, que no hay en Sant Feliu un alcalde mejor que tú o, por lo menos, menos malo que tú.
Saludos comunistas.
Anònim ha dit…
Entre otras cosas porque se presenta con nombres y apellidos y no bajo un anónimo. Le conoces? Has hablado con él? Te has leido sus propuestas? (son públicas y mejora la situación actual)

En fin siempre hay un tonto para todo, en este caso solo se ha preguntado si es verdad que el ayuntamiento se ha gastado 1/2 millón de euros en comprar un local como ha dicho otro candidato. Si JsJ se esconde será que es verdad.

Mientras tanto la educación que él tiene creo que tanto tú como Jordi deberíais aprenderla