16/05/15, som molt de LES GRASES!

No he tingut temps d'escriure del nostre acte d'avui a les Grases abans de fer-lo. Així que en faig la ressenya un cop feta. A la foto, acompanyat dels dos veïns de les Grases que formen part de la candidatura i que avui hi han intervingut: el José María Ortiz (administratiu a l'hospital de Bellvitge) i la Mari Luz Morales (professora a l'IES Martí Dot).

El José María ha fet un encès discurs sobre la necessitat de la defensa dels serveis públics i el seu paper per aconseguir una ciutat cohesionada, tot fent una metàfora sobre la necessitat d'escriure col·lectivament un llibre del qual el candidat és només la portada però on entre tots hem de fer possibles les seves millors pàgines. La Mari Luz ha parlat de com el govern d'ICV va preveure, a finals del segle passat, el barri equilibrat que és les Grases, amb molt espai públic (la plaça de la Llibertat i el Roserar Dot-Camprubí en són dos exemples molt clars), amb totes les tipologies d'habitatge (de preu lliure, taxat i de protecció oficial) i ben integrat a l'entorn natural. També, en el marc de la plaça de la Llibertat, ha retut homenatge als santfeliuencs el nom dels quals és escrit en una placa d'homenatge, i que van morir als camps de concentració nazis en defensa de la llibertat, la democràcia i la República. Al finalitzar l'acte, hi hem dipositat un ram de flors, commemorant també el 70è aniversari del final de la II Guerra Mundial, on tants espanyols van lluitar amb els exèrcits aliats en contra del nazisme.

Finalment, en la meva intervenció, he recordat que, any rera any, som l'únic partit que ve a les Grases a fer-hi actes públics, i que ningú pot dir més que nosaltres que som molt de les Grases, com repetim contínuament que som molt de Sant Feliu. Tot seguit, he reiterat la necessitat de: 1) anar a votar i convèncer als abstencionistes; 2) votar en defensa pròpia, és a dir, dels propis valors, interessos i conviccions, en defensa dels serveis públics, en defensa de la justícia social, votar a l'esquerra, i 3) votar, dins l'esquerra, a qui té millor programa i la màxima credibilitat, és a dir, a ICV-EUiA. Al final d'aquesta ressenya, explicaré les referències continuades que vaig fer ahir, a Can Calders, al Maestro Piñones.

I he reiterat les dues peticions que vaig fer ahir al PSC a la plaça de les Roses:

  1. Un debat públic amb Lourdes Borrell sobre l'IBI a la nostra ciutat.
  2. Un compromís públic del PSC que no pactarà amb el PP, el partit de la corrupció i de la confrontació (insistint, com en cada acte, en l'honorabilitat dels seus candidats a Sant Feliu).
I n'he afegit una de tercera:

      3. Un compromís públic del PSC de respecte a la llista més votada, després del 24 de maig.

Esperem una resposta pública del PSC a les tres peticions, que en tot cas la ciutadania hauria de poder veure com es concreten al llarg de la propera setmana, ja que només queden sis dies de campanya electoral.