15/05/15, som molt de CAN CALDERS!


A les 17:30 de demà, muntarem parada a la plaça de les Roses, que és conjuntament amb la Riera de la Salut, la mostra més emblemàtica del govern d'esquerres a la Generalitat de Catalunya i la seva Llei de Barris. Allà atendrem a totes les persones que ens vulguin fer queixes, propostes, suggeriments, etc. I després, l'Edu, l'Alberto, la Laura, en Pedro i jo mateix farem els nostres parlaments... i també hi haurà alguna sorpresa!

Com en tots els actes, parlarem de:
La nostra política municipal:
1. Drets socials per a tothom: què hem fet i què farem a Sant Feliu, en la perspectiva del rescat social i de que tot estigui a l'abast de tothom?
2, Espai públic de qualitat a tots els barris i, en concret, a Can Calders.
  • en els darrers quatre anys hem fet: remodelació de la Riera de la Salut i posada en funcionament del Centre Cívic de les Tovalloles; remodelació de la plaça Laujar de Andarax i reubicació dels serveis socials municipals a la Torre Can Calders; millora dels accessos a les escoles Monmany i Pau Vila; diverses millores d'accessibilitat i mobilitat acordades amb l'Associació de Veïns o a la regidoria de barri.
  • en els propers quatre anys farem: remodelació del tram final del carrer Agustín Domingo, únic que queda per remodelar en l'àmbit de llei de barris; supressió de totes les barreres arquitectòniques del barri; inversions en les escoles Monmany i Pau Vila acordades amb els seus consells escolars.
3, Govern transparent i participatiu: què hem fet i què farem a Sant Feliu?

Per què cal votar ICV-EUiA:
1) Raons per les quals és imprescindible anar a votar
2) Finalitats per les quals és imprescindible votar en defensa pròpia, en defensa dels interessos dels treballadors i treballadores, dels seus drets socials, dels seus serveis públics,..
3) El millor vot a Sant Feliu és a ICV-EUiA, pel seu programa i per la seva credibilitat. Demanaré que cap vot del treballadors i treballadores vagi al PP (no pels seus candidats locals, que me'ls estimo, sinó per les seves polítiques generals de corrupció i confrontació (Catalunya, immigració) o a Ciutadans, que porta el mateix camí. I posaré en qüestió la credibilitat de Lourdes Borrell quan demana fins i tot als tribunals que l'IBI es rebaixi el 9%... oblidant interessadament que el va apujar el 36% quan ella era regidora d'Hisenda. Si això és ser coherent i predicar amb l'exemple...



M'ha fet molta il·lusió compartir tarima amb tres dones joves que són un gran reflex del que és la gent més activa del Mas Lluí: la Carla Gómez, l'Hajar Nouinou i l'Eva Blanco.
La Carla ha fet una intervenció donant resposta a dues qüestions: per què "es posa en política" i per què amb ICV-EUiA. Li he demanat que ho escrigui i ens ho faci arribar: ha estat brillant!
L'Hajar ha fet una intervenció en termes de justícia social i de cohesió social que m'ha arribat al cor. Una santfeliuenca de tota la vida i nascuda al Marroc posant en valor el seu barri i la seva ciutat. Fantàstica!
L'Eva també ha explicat per què ha entrat en política i per què amb la coalició. Ha posat en valor el paper d'ICV-EUiA en la conservació de les zones verdes del Mas Lluí fa uns anys, que ha comportat l'ampliació del Parc Europa fa unes setmanes. I ha posat l'accent en la necessitat de les polítiques ambientals. Magistral!
Finalment, he parlat jo. He recordat que per a la ciutat són les desenes eleccions municipals, però per al barri les quartes: un barri jove amb gent jove, que ha de votar en clau de drets socials per a tothom, espai públic de qualitat al Mas Lluí i tot Sant Feliu, i un govern que tingui i mereixi credibilitat. He tornat a demanar que cap treballador i treballadora del Mas Lluí voti en contra dels seus propis valors i interessos i he tornat a demanar que no es voti a un partit com el PP que, per exemple, diu "Limpiando Badalona", quan el que cal és netejar Badalona, Sant Feliu, Catalunya, el món sencer, de racistes. I he dedicat al PSC els darrers minuts per tornar a posar en qüestió la seva credibilitat: per afirmar que defensa els drets socials després d'haver votat en contra l'exempció de la plusvàlua quan hi ha dacions en pagament i en contra de la tarifació social, per dir que defensa el patrimoni públic quan volia edificar a les zones verdes del barri i, finalment, per portar-nos als tribunals per denunciar un increment inexistent de l'IBI del 9%... quan la senyora Borrell va tirar endavant un increment real de l'IBI del 36% en els quatre anys que va ser regidora d'Hisenda. Per guanyar la batalla dels drets socials, l'espai públic i la credibilitat, he acabat demanant el vot per a la nostra coalició.

Comentaris