Ple d'octubre: molts temes i molt importants. Pressupost de 2015, pla estratègic de cultura, aprovació de projectes d'obres, soterrament,...

Foto de l'audiència pública sobre el pressupost (Torre del Roser, 23/10/14)
Amb tota seguretat, el ple d'octubre serà el més important de l'any: és el de l'aprovació del pressupost municipal. I, com que és l'últim pressupost del mandat, és el que completa els quatre anys en què ICV-EUiA-ISF, amb CiU, ha tingut la responsabilitat de dirigir el govern de la nostra ciutat: per tant, és el darrer en què s'han d'aplicar els compromisos assumits amb l'aprovació del Pla d'Acció del Mandat (PAM) 2012-2015, que vaig explicar en aquest escrit.

Però l'aprovació del pressupost -essent el més important-, no és l'únic tema important que abordarem al proper ple. Els temes més importants seran:
  • Pressupost de 2015. Com es generen i a què es destinen 37,4M€ del pressupost ordinari i 7,5M€ del pressupost d'inversions.
  • Ordenances fiscals de 2015. Amb la previsió de rebaixar el rebut de l'IBI entorn d'un 2%, complint així amb el compromís d'ajustar l'IBI a l'IPC en el mandat. Ho reitero: entre 2012 i 2015, és previsible que l'increment del cost de la vida (IPC) se situï en el 6,50% i, tal com hem explicat sempre, l'increment de l'IBI se situarà en el 6,45%.
  • Esmena als PGE (pressupostos generals de l'Estat) per demanar que s'hi inclogui el soterrament. Sabem que és una esmena que es rebutjarà, però volem ser tossudíssims i no donar, ni per un moment, la impressió que afluixem en la nostra reivindicació unitària pel soterrament.
  • Pla estratègic de cultura. Després de mesos de debat amb les entitats culturals en el marc del Consell municipal de Cultura, es presentaran els àmbits, objectius i compromisos de futur (a deu anys vista) de la política cultural a Sant Feliu.
  • Projecte de remodelació de la Biblioteca Montserrat Roig. Amb obres que començaran a la segona meitat de 2015 i acabaran a la segona meitat de 2016.
  • Primera fase del Pla director del Centre. Amb obres que començaran a primers d'any i acabaran (en primera fase) a l'estiu de 2015. 
I molts altres temes importants: aquí us podeu descarregar l'ordre del dia complet. Com es pot veure, no són temes trivials: t'impliquen! No crec que calgui, però vull recordar, per acabar, que les portes de la sala de plens estan obertes a tothom, i que els debats i acords del ple arriben també a totes les cases per mitjà d'internet.

Comentaris