A partir del proper número, millores importants al Butlletí en paper i al Butlletí digital.

En altres escrits, he parlat del tema del Butlletí municipal. Sobretot en aquests dos escrits:
Des de juny fins ara, aquest grup de treball s'ha reunit diverses vegades i ha donat compliment a l'encàrrec que se li va fer: convertir propostes de millora en acords concrets sobre els diversos apartats dels dos butlletins municipals que editem: els cinc o sis números anuals en paper, i el setmanal en edició digital.

Atenent a les propostes de la UAB i a les pròpies aportacions del grup de treball, les principals millores que es proposen són:
  • Butlletí en paper:
    • supressió de l'editorial signat per l'alcalde
    • inclusió d'un reportatge ampli (3 pàgines) sobre el tema més important de la gestió municipal abordat en el butlletí, amb opinions de ciutadans, entitats,...
    • inclusió d'un apartat per donar compte dels temes més importants aprovats als plens
    • inclusió de dues seccions: història local i difusió de les entitats de Sant Feliu
    • inclusió de la secció "Tribuna oberta", similar a la secció "cartes al director" dels diaris
    • millores en la informació: tipus de llenguatge, peus de foto, disseny gràfic, etc
    • informació sistemàtica dels enllaços amb els webs municipals (per ampliar informació, per veures més fotos, per poder traduir a altres llengües,...)
  • Butlletí digital:
    • inclusió de la secció "L'opinió", en què setmanalment els grups municipals que vulguin podran expressar la seva opinió sobre el tema local o general que desitgin.
    • en el moment que es convoquin eleccions municipals, les candidatures que s'hi presentin podran accedir a la secció "L'opinió", encara que no tinguin representació municipal, però han formalitzat la seva opció a tenir-ne.
    • inclusió de la secció "Tribuna oberta", en què setmanalment les persones o entitats que ho desitgin hi podran presentar escrits, dins les limitacions de caràcter tècnic (extensió, etc).
    • inclusió de la secció "El video de la setmana", amb l'activitat més destacada que s'hagi dut a terme a la nostra ciutat
    • millores en l'edició, disseny, etc.
El dimecres 1 d'octubre va tenir lloc la reunió de tots els membres del Consell Local de Comunicació i s'hi van presentar les propostes d'acord que acabo d'exposar. Després del debat corresponent, es van votar i les millores proposades es van aprovar per unanimitat. En conseqüència, a partir del proper número, tots aquests canvis ja s'aplicaran. En el debat, es va clarificar que el Butlletí no és una revista d'actualitat de ciutat, sinó un butlletí d'informació de la gestió municipal, un recurs d'informació i de donar comptes a la ciutadania del que fa la institució i el govern que simplement n'és una representació democràtica.

Crec que, amb això, el Consell Local de Comunicació ha fet una tasca important, que vull agrair. Especialment a les cinc o sis persones que van constituir el grup de treball, però també al conjunt de representants (de tots els partits polítics, de les associacions de veïns, dels mitjans de comunicació locals independents, etc) que han debatut, valorat i acordat el conjunt de millores que s'aplicaran. És un molt bon reflex del paper que crec que han de tenir els consells de participació, i que, des del conjunt de regidories de l'Ajuntament, tenim la voluntat d'impulsar: analitzar conjuntament el que té la ciutat en els diferents àmbits i elaborar i acordar també col·lectivament propostes de millora que reverteixin en una ciutat cada dia millor. Gràcies a totes les persones que formen part dels consells i a la seva valuosa tasca!


Comentaris