A quinze dies vista: Exposició, FESTES i Fira (2/3).

Foto del Facebook de l'Ajuntament
2) les Festes.
Com sempre, les activitats ciutadanes i culturals van tenir un èxit important de participació. Que tinguem la sort de tenir tantes colles i associacions, van permetre que hi hagués una grandíssima oferta, a molts llocs i per a totes les edats.

Les activitats musicals a les nits de divendres i dissabte van ser moltes i molt bones, amb el protagonisme destacat dels diversos grups de l’Escola Municipal de Música i dels deu anys del Buti, que va tornar a mobilitzar centenars de joves. El 35è festival flamenc Ciudad de las Rosas va ser impressionant. Totes les colles es van bolcar aquell cap de setmana: l'espectacle de la colla del Drac va estar al nivell del magnífic vídeo que el promocionava; els Castellers vam tenir una gran actuació, que va sorprendre la companya dels Verds alemanys, Ska Keller, que ens va acompanyar justament diumenge al matí; els espalis i els clubs van fer un FiraJove i un FiraEsport molt i molt bons. L'espai i l'activitat del Tast, magnífics. I així amb tot.

Sempre ho dic i ho torno a dir: molta gent de fora de Sant Feliu ens enveja la quantitat d'entitats que hi ha a Sant Feliu i la seva capacitat de treball i de convocatòria. I cada cop que m'ho diuen sento un orgull de ciutat que, a mès, sé que és mo,t generalitzat. Sabem el que tenim i majoritàriament ho sabem valorar!

Dues consideracions finals: una sobre mobilitat i una altra sobre alcohol i menors. La primera (i que cal difondre i fer-ne ús) és la posada en funcionament del bus urbà en diumenges i festius a partir de la Fira. Serà la mateixa línia SF3 dels dissabtes, amb un horari inicialment més curt. Atenem així una petició important de la gent gran de la nostra ciutat, que sentia limitada la seva mobilitat en aquests dies.

La segona fa referència a una situació que cal situar en la seva justa mesura. Vagi per endavant la meva convicció que, si bé l'any passat la situació ens va sobrepassar, aquest any les coses s'han fet bé. És cert que policia i/o Creu Roja van intervenir en quatre casos d'embriaguesa important en menors d'edat i un en majors d’edat, però hem de ser conscients que hi havia centenars i centenars de joves al carrer i que és gairebé impossible controlar tots els indrets en tots els moments. Hi havia policia suficient, es van detectar i sancionar els establiments que venien a menors o no van tancar a la seva hora, es van buidar litres i litres d'alcohol en mans de menors, es van fer activitats de prevenció als instituts, etc. Crec sincerament que es va poder gaudir de la festa lliurement i sense més problemes que els normals en qualsevol ciutat com la nostra. Una de les conclusions que hem tret és que, donat que la major part de casos que es van atendre eren de nois i noies de fora de Sant Feliu, caldrà fer controls de beguda en menors a la sortida de l'estació del tren o l'arribada del Trambaix.

Comentaris