Resum del ple de novembre de 2013.

El ple del mes de novembre va tenir lloc només tres dies després de la commemoració del Dia internacional contra la violència masclista. Aquest tema va ser un dels més destacats del ple, en què es va aprovar aquest manifest.

El ple va aprovar també dues mocions més que feien referència a dues commemoracions: el 20 de novembre com a Dia universal dels drets dels infants, i l'1 de desembre com a Dia internacional de lluita contra la Sida.

Pràcticament tots els punts del ple es van aprovar per unanimitat. El moment en què hi va haver més debat va ser arran d'una moció de Ciutadans. En aquesta moció, C's defensava la derogació de la Llei de drets i oportunitats de la infància i el debat en el Parlament d'una moció per anul·lar la retirada d'ajuts per a la tutela d'infants i adolescents. Donat que aquest debat ja s'havia fet al Parlament, els quatre portaveus vam acordar que no tenia sentit debatre la moció de C's. Però el regidor del PSC Joan Grisó va ignorar aquest acord, reclamant un debat sobre el tema. Després de diverses transaccions, es va acordar no demanar la derogació, sinó la modificació de la Llei en aquest punt, modificant així substancialment la moció de C's, que finalment es va aprovar.

Comentaris