El meu discurs a l'ofrena de l'11 de Setembre de 2013: VOLEM VOTAR!

Amb les portaveus d'ICV-EUiA-ISF, PSC i CiU. Foto del Fet a Sant Feliu.

Regidores, regidors,
Representants de les entitats de la nostra ciutat,
Ciutadanes i ciutadans,

L’any passat, en aquest mateix acte commemoratiu de la nostra Diada Nacional, expressava el meu desig i la meva convicció que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya fossin els protagonistes del seu destí.

Avui, com l’any passat, una part important de la ciutadania de Catalunya es mobilitzarà amb aquest anhel de decidir i protagonitzar el futur.

La seva veu és important, però en un país plural d’identitats i opcions com és el nostre, en una ciutat plural d’identitats i opcions com és la nostra, el que cal és sentir la veu de la totalitat. I la veu de la totalitat només s’expressa d’una manera: en una mobilització a les urnes.

En el ple municipal, ens hem manifestat amb claredat a favor del dret a decidir: hem donat suport a la Declaració de Sobirania de Catalunya, al Pacte Nacional per al Dret a Decidir i a la comissió que, amb aquest mateix objectiu, s’ha creat al Parlament de Catalunya.

Al marge de les diferents i legítimes opcions de cada persona en el moment que es pugui votar el futur que volem, ara és el moment de reivindicar i d’expressar amb claredat que VOLEM VOTAR.

I volem votar, amb tota claredat, en una consulta explícita i clara. I com més aviat millor. Ho volem fer al 2014. I ho volem fer amb la garantia de fer-ho en un procés que sigui respectuós amb totes les sensibilitats i opcions democràtiques presents al nostre país i ajustat als mecanismes i les normatives que ja han estat validades per la Unió Europea, el marc en què sens dubte volem construir el nostre futur.

Creiem que cal una consulta explícita, específica i clara, en què la veu de tots els catalans i totes les catalanes, vagin o no a les mobilitzacions d’avui, s’expressi només sobre el futur que desitgen. Això, en el context actual, és el més necessari i el més positiu. Per contra, considerem francament negatiu que, davant d’una possible i políticament poc intel•ligent negativa del govern de l’Estat a aquesta consulta, la voluntat dels catalans i les catalanes s’hagi d’expressar en unes eleccions revestides de plebiscitàries. Unes eleccions que haurien de servir només per dirimir quin govern i quines prioritats, sobretot de garantia dels drets socials en un greu context de crisi, han de dirigir Catalunya durant quatre anys.

Per això, avui, en aquest acte commemoratiu, reitero el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a la realització, com més aviat millor, d’una consulta que doni la veu a tota la ciutadania que viu i treballa a Catalunya sobre el seu futur. Més enllà, insisteixo, de l’opció de cadascú, perquè cal atendre l’exigència democràtica d’un poble que així ho ha expressat amb claredat. En nom de tot el consistori, faig una crida al Govern de l’Estat perquè tingui la visió política per fer-ho possible.

Per acabar, vull donar les gràcies a totes les entitats i associacions que avui estan presents aquí per la seva presència i, molt més enllà, per la seva activitat persistent i generosa al servei de la nostra ciutat i del nostre país.

Visca Sant Feliu de Llobregat! Visca l’11 de Setembre! Visca Catalunya!

Comentaris