Un Excel per saber tots i cadascun dels temes aprovats en el ple de l'Ajuntament, ara que hem arribat a la meitat del mandat.



Aviat tornarem de vacances. De seguida entrarem en un ritme imparable: el curs 2013-14 serà importantíssim en política catalana, espanyol i europea. Començarem per l'11 de Setembre, continuarem pel debat pressupostari de la Generalitat i l'Estat i simultàniament sobre el què i el com del referèndum que condicionarà i centrarà el que queda de 2013 i tot el 2014, tot enmig d'unes eleccions europees al maig del 2014 que haurien de servir per començar a construir l'aliança política i social per a la democràcia econòmica sobre la que algunes vegades he escrit. A Sant Feliu, no ens n'adonarem i, immediatament després de l'11 de Setembre tindrem les Festes de Tardor i, pocs mesos després, entrarem al 2014 i direm... a l'any que ve, eleccions municipals. Molta política en pocs mesos, mesos en què no es preveu cap tipus de recuperació econòmica ni de recuperació de confiança i de credibilitat en les persones i partits que majoritàriament nosaltres mateixos hem escollit com a representants. Vénen mesos, en definitiva, intensos i complexos.

Mentre no arriben els mesos que vénen, vull explicar els mesos que han passat. He fet un full Excel per posar a l'abast de totes les persones interessades el conjunt d'acords i votacions que hem pres a l'Ajuntament en els 24 plens que hem fet en aquesta primera meitat del mandat.

Em sembla que he fet un Excel fàcil de consultar i d'aprofitar. Per a qui no estigui familiaritzat amb un full de càlcul, tres apunts. 1) Quan s'entri al full, a l'esquerra, al costat del número adjunt a cada ple, hi ha un signe +. En clicar-lo, s'obre tot el contingut d'aquell ple en concret. 2) Si es volen obrir tots els plens, a dalt de tot, al costat de la lletra A, hi ha dos números: 1 i 2. Clicant l'1, es tanquen tots els plens i queda la imatge que he reproduït, clicant el 2, s'obren tots els plens. I 3), el més important, a la columna D, on diu "Paraula clau", hi ha una fletxeta. En clicar-la, s'obre un conjunt de les paraules que he considerat més significatives del que debatem al ple. Triant qualsevol de les paraules, es veu en quin ple n'hem parlat i, per descomptat, què va votar cada partit.

És un Excel que considero important: dóna compte de tot i permet fer un seguiment amb facilitat tant del conjunt de la gestió municipal, com dels temes concrets que puguin interessar a una persona o entitat. Forma part de la meva dèria per donar compte de tot a tothom, en tant que simple representant de la ciutadania i de la ciutat de què formo part des que vaig néixer. Si algú vol algun aclariment o explicació sobre com interpretar o aprofitar aquest full de càlcul, que m'ho pregunti sense cap recança en els comentaris.

Finalment, per treure el màxim profit a aquest full, es pot consultar els resums de cada ple o les seves actes completes. A la pàgina web d'Iniciativa-Esquerra Unida es poden consultar els nostres resums de ple des de juny de 2007. En aquest mateix blog, mirant l'etiqueta "Ple municipal", hi he penjat els resums de ple des de gener de 2009, i des que sóc alcalde, a cada resum hi ha també l'accés directe a l'acta oficial de l'Ajuntament. D'altra banda, es poden consultar totes les actes al mateix web de l'Ajuntament, en aquest enllaç.