Obres d'estiu als equipaments municipals (2013).


Acabo de fer un article sobre les obres d'estiu a la via pública, i vull fer també, com l'any passat, un repàs de les obres en els equipaments municipals.

Pel que fa als equipaments esportius, més que obres d'estiu, el que vull és informar de l'estat dels principals projectes en obres o en previsió. Com es pot veure a la foto, la construcció de les graderies del camp de futbol de les Grases avancen a bon ritme, però malauradament no podran estar acabades a l'inici mateix de la propera temporada, la primera del Santfeliuenc FC-CFA a la Tercera Divisió espanyola. Unes obres que està previst que s'acabin al mes d'octubre i no, com inicialment estava previst, al setembre: les pluges intenses de maig i juny expliquen aquest petit retard. Aquest estiu s'ha adjudicat també la remodelació de la piscina de l'Escorxador, que començarà immediatament després que s'acabi l'actual temporada. La remodelació permetrà l'arranjament de les actuals pèrdues d'aigua del vas de la piscina i la seva adequació a les actuals normatives de seguretat per als infants i d'accessibilitat per a tota la ciutadania. Hi haurà dos vasos totalment diferenciats: l'infantil i el general. El general tindrà una important disminució de profunditat, de manera que la fondària màxima serà d'1,60m en el tram central. Tindrà també una rampa molt prolongada que permetrà la incorporació, la major part de casos sense haver de demanar ajut a ningú, a les persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa als equipaments escolars, enguany es posarà l'accent en diverses actuacions de manteniment acordades amb les direccions dels centres. A destacar les millores a l'escola bressol Tambor imla millora de la coberta del gimnàs de l'Escola Gaudí. Hi haurà un èmfasi especial en la millora i adequació de patis, per tal de fer-los més acollidors, especialment per als més petits i en la perspectiva de la seva progressiva obertura en festius i vacances als barris en què s'ubiquen. Per aquesta raó, enguany es faran millores en els patis de les escoles Gaudí, Monmany i Salvador Espriu.

Pel que fa, en darrer lloc, als equipaments cívics, socials i culturals, enguany es posarà l'accent també en diverses actuacions de manteniment. Destaca, per la seva necessitat, el canvi del sistema de calefacció i refrigeració del Casal de la Gent Gran, que estarà plenament operatiu a finals de setembre, un cop acabi tot el procés de concurs públic. És important destacar el proper acabament de la Torre Can Calders, com a seu dels serveis socials de la població de la via en amunt de Sant Feliu. Una obra de la qual algú ha discutit la seva necessitat i el seu preu. S'equivoquen: era necessària perquè l'atenció a les persones i famílies dels barris de la zona nord de la nostra ciutat es donava en espais que no reunien ni de lluny les condicions de comfort i seguretat convenients. I no ha valgut mig milió d'euros, com afirmen algunes desinformacions interessades, sinó que ha costat entorn de 390.000€ la remodelació de l'edifici (incloent mobiliari) i la millora de la plaça Laujar de Andarax en què s'ubica. Finalment, estan avançant les obres del futur centre cívic de les Tovalloles, a cavall dels barris de la Salut i de Can Calders, i que serà el motor de l'activitat cultural i associativa dels dos barris, a més de la ubicació, a partir de setembre de 2014, del Centre de Normalització Lingüística de la nostra ciutat.

Tot un conjunt d'obres que es fan amb l'acord de les entitats usuàries i que són el mer instrument d'una voluntat política que necessita unes instal·lacions i unes màquines, però que tenen la seva raó de ser en posar l'educació, la cultura, l'esport i els serveis socials a l'abast de tothom. Un objectiu que, més enllà de "les pedres", no seria possible sense la col·laboració i la complicitat dels treballadors i treballadores municipals, i de les juntes directives i el personal de les entitats i associacions de Sant Feliu que hi dediquen, sovint voluntàriament, moltes hores i molta energia. Moltíssimes gràcies a totes i a tots!!!