14/06/13, una fita molt important: primera trobada de comerciants de Sant Feliu.

El divendres 14 de juny, un mes després de la Fira Comercial i Industrial, va tenir lloc la primera trobada de comerciants de Sant Feliu. Va coincidir casualment amb l'ascensió del Santfeliuenc FC a Tercera Divisió, a l'endemà. Va ser una feliç coincidència, mostra gairebé simultània de la importància i vitalitat del que jo considero les ànimes principals de Sant Feliu: les seves empreses i comerços, i les seves entitats.

La trobada va ser a la Sala Ibèria, i la va organitzar el Consorci de Comerç de la nostra ciutat, la imatge del qual és "De Botigues". Hi estaven convocats els 217 comerços associats al Consorci, a través de les associacions de comerciants del Centre, la Salut, Mas Lluí, Roses-Castellbell, carrer Santa Creu i Can Calders. El primer èxit de la convocatòria va ser l'assistència: gairebé 200 persones de prop de 90 establiments. Molta gent en una primera convocatòria, que respon a la constatació de l'interès i la necessitat de trobar-se.

I trobar-se per a què? L'objectiu de la trobada era doble. D'una banda, presentar els serveis i les actuacions del Consorci a molts associats que potser no el coneixen prou. De l'altra, afavorir el coneixement mutu de les persones que fan possible el comerç a la nostra ciutat i la creació, primer d'un sentiment únic de comerç de Sant Feliu i, progressivament, d'una capacitat de negociació i de posicionament també únic per part del nostre comerç. Per anar a una i ser més forts, cal conèixe's i cal tenir instruments per fer-se sentir i fer- se valer. I el Consorci és un molt bon mecanisme per aconseguir-ho. Crec que aquest doble objectiu es va aconseguir i és el principal resultat positiu de la trobada.

La trobada va consistir en una primera intervenció dels dos vicepresidents del Consorci: Francesc Andreu, representant dels comerciants i Maria Cinta Daudé, regidora de Promoció Econòmica, que apareixen a la foto. Posteriorment, en Joan Dausà va anar fent de conductor d'un acte que va comptar amb un sopar fred servit per Can Plana (excel·lent i auster alhora) i l'actuació de Planeta Impro, que va fer sis increïbles i divertidíssims petits gags sobre el comerç de la nostra ciutat a partir de simples frases dels assistents al sopar. Una organització perfecta (gràcies a tothom que la va fer possible) i sòbria, que va merèixer una valoració unànimement positiva per part de tothom.

La presentació completa que van presentar en Francesc i la Maria Cinta és aquesta:


Tres coses a destacar:
  1. la visualització en tot l'acte que les associacions de comerciants i l'ajuntament treballem de forma conjunta i continuada per al comerç de Sant Feliu.
  2. el compromís que ha assumit l'ajuntament i que vol estendre al màxim d'empreses, entitats, escoles, administracions, etc de la "compra local", de la compra en primera instància i com a primera opció en comerços de la nostra ciutat.
  3. la voluntat municipal de dur a terme la seva política de comerç a través del Consorci i comptant en tots els temes amb el punt de vista, les prioritats i els objectius dels comerciants: treball conjunt (l'exemple més clar i recent va ser la desfilada FemModa), campanyes promocionals, participació en les activitats de ciutat, etc.
En aquest sentit, en la meva breu salutació vaig exposar als assistents la intenció de l'equip de govern de revisar a fons la Fira. I vaig demanar al Consorci un treball conjunt en els propers mesos per fer possible aquesta revisió, de manera que serveixi el més possible al coneixement i la promoció del nostre comerç, en un moment en què la nostra ciutat té la seva màxima difusió en el marc de l'Exposició Nacional de Roses.

Treball conjunt a favor del comerç, que vol dir treball conjunt a favor de Sant Feliu. Estic plenament convençut que el comerç es vida per als nostres carrers i places, que el comerç és caliu de ciutat i evita l'empobriment del nostre paisatge urbà i, sobretot, de l'economia local. Per això, l'acte de divendres no només va ser una trobada puntual, sinó un moment important d'un camí mes llarg i important encara, que l'ajuntament, i espero que tota la ciutadania, vol recórrer al costat del seu comerç.

Comentaris