Resum del ple de juliol de 2012.

Rosi Fernández i Francisco Jiménez, santfeliuencs de Pola de Lena (Astúries) i de Ciñeros (Lleó), defensant la moció d'ICV-EUiA-ISF de solidaritat amb la lluita dels miners.

Dubtava entre aquesta imatge i una de la Joana Raspall per encapçalar el resum del ple del mes de juliol. La que he triat, la de l'ànima històrica de l'esquerra, i la que podria haver triat, la de l'ànima cultural de Sant Feliu. Justament, el ple va declarar l'any que ve com a Any Joana Raspall: molts escrits tindran la seva imatge, i per això he triat els parlaments de la Rosi i el Francisco.

El ple de juliol es va caracteritzar sobretot per dos temes:

  • la declaració del 2013 Any Joana Raspall i la constitució de les comissions que el faran possible, Aquest punt es va aprovar per unanimitat.
  • el debat sobre la gestió pressupostària municipal del 2011 i sobre la situació econòmica de l'Ajuntament a finals de l'any passat. Sobre aquest tema ja vaig fer al seu dia aquest escrit, sobre la gestió estricta del 2011, i aquest altre, comparant amb la gestió dels tres anys anteriors. Aquest punt es va aprovar amb el vot a favor del govern, l'abstenció del PP i el vot en contra del PSC.
En el ple es van debatre, a més, moltes altres mocions:
  • la ja exposada de solidaritat amb la lluita dels miners, amb el vot a favor d'ICV-EUiA-ISF, el PSC i Ciu i el vot en contra del PP.
  • contra la liberalització dels horaris comercials imposada pel govern de l'Estat, amb el mateix resultat a l'hora de la votació.
  • de rebuig a la nova interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en contra del model lingüístic de l'escola catalana, també amb el suport del govern i el PSC i el vot contrari del PP
  • contra les retallades als serveis públics i al món local, també amb el mateix resultat.
  • de suport al pacte fiscal, aprovada amb els vots d'ICV-EUiA-ISF i CiU, l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP.
  • en clau local, el conveni amb la cooperativa Sant Feliu Viu, que fa possible el web informatiu diari i independent www.fetasantfeliu.cat. La moció va tenir el suport d'ICV-EUiA-ISF,CiU i PP i l'abstenció del PSC.
Altres punts aprovats al ple de juliol, van ser els següents:

  • Aprovació del conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per al finançament de les obres de la plaça Dicià, al barri del Mas Lluí 
  • Aprovació del conveni amb la Diputació de Barcelona en relació a la carretera comarcal BV-2001, que actualment forma el carrer Josep Maria de Molina (conegut popularment com a carrer dels Arbres, davant del Mercat Municipal) i Armenteres (conegut popularment com a carretera de Sant Joan). Això permetrà la conversió del carrer dels Arbres en un sol carril de circulació (en direcció al Pla) i la generació d’una zona d’aparcament i càrrega i descàrrega entorn del Mercat Municipal, en el conjunt d’actuacions de millora del nostre Mercat.
  • Adhesió de l’Ajuntament al Protocol general del Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”, de la Diputació de Barcelona. Aquest Pla estableix tots els àmbits del suport tècnic i econòmic de la Diputació a l’Ajuntament, tots ells històricament d’un gran valor, especialment en el context de crisi econòmica en què ens trobem.
  • Aprovació dels convenis anuals amb dues entitats històriques de la nostra ciutat: Centre Parroquial i Ateneu Santfeliuenc
  • Aprovació de convenis amb diverses entitats esportives i culturals de Sant Feliu, entre les quals vaig voler destacar, aprofitant el 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona en què els voluntaris i les voluntàries van tenir un paper destacat, l’entitat Voluntariat de Sant Feliu, per la seva col·laboració en moltíssimes activitats ciutadanes a la nostra ciutat.
Podeu llegir el resum complet del ple aquí (per la durada i importància del ple, té 8 pàgines). L'acta oficial i completa del ple s'aprovarà l'últim dijous de setembre i la penjaré posteriorment.

Comentaris