2013 Any Joana Raspall: el punt més important que debatrà el ple de juliol.


Imatge extreta d'un web imprescindible: http://www.joanaraspall.wikispaces.com/
 L'1 de juliol de 2012, la Sra. Raspall, la nostra estimada Joana, va fer 99 anys. En el ple immediatament posterior, prendrem per unanimitat un acord més que justificat i un reconeixement social i cultural imprescindible: la declaració de l'any 2013, l'any del seu centenari, com a Any Joana Raspall, i l'anunci de creació d'una comissió ciutadana que prepari el calendari d'activitats d'aquest any tan important. Per a mi, que vaig començar a preparar les meves primeres classes com a professor de català al menjador de casa seva, és una satisfacció enorme, un orgull impagable.

En aquest punt no hi haurà debat, com tampoc no n'hi haurà en la majoria de punts del ple. Sí que n'hi pot haver en l'únic punt polèmic de temàtica local al ple: el debat i votació del compte general de 2011, que recull la totalitat dels comptes municipals tant de l'any passat com dels anys anteriors. En la mesura que presentarà un resultat acumulat negatiu d'1,66M€, obligarà a la presentació d'un pla de sanejament que s'haurà de debatre i aprovar, al seu torn, al ple de setembre.

El darrer ple abans de l'estiu tindrà múltiples mocions de caràcter general: des de la solidaritat amb els miners asturians, aragonesos i lleonesos fins al debat del Pacte Fiscal, passant pel debat de les mesures adoptades pel govern de l'Estat la setmana passada (horaris comercials, noves retallades a la funció pública,...) i la defensa de l'autonomia local.

Podeu consultar l'ordre del dia complet del ple aquí.

Comentaris