02/04/11: a 50 dies de les municipals, aprovem el nostre programa electoral.

Dissabte, 2 d'abril de 2011, des d'una mica abans de les 10 del matí fins a gairebé les 14:30. Prop de 40 persones vam estar treballant en un matí preciós de primavera en l'elaboració del programa electoral d'ICV-EUiA-Independents per Sant Feliu. Era una assemblea oberta a tothom que vulgués anar-hi, a la Torre del Roser.

Com va dir Manel Leiva a l'inici de la jornada, vam completar un procés que va començar ja fa molts mesos. Un procés que va començar amb un primer qüestionari al juny de 2009 amb motiu de les nostres primàries, i que es va intensificar amb un seguit de parades i converses a tots els barris a la primavera de l'any passat i amb el retorn posterior de les aportacions recollides, a la tardor de 2010, fa una mica més de mig any, preparant també les eleccions al Parlament del passat 29 de novembre. Després d'aquestes eleccions, ens hem anat reunint amb diversos sectors de la ciutat i hem anat recollint diverses aportacions personals, a més del propi debat en el si de la coalició. Al mes de març, a més, vam fer tres actes públics sobre tres de les prioritats del nostre programa:

Això va configurar un document final, molt complet, que es va aprovar, finalment, ahir dissabte, 2 d'abril de 2011. Vam dividir el debat en tres apartats, conduïts respectivament per Manel Martínez, Cinta Daudé i Jaume Solé, als quals vam dedicar aproximadament una hora de treball:
- el govern de la ciutat, des d'una perspectiva d'aprofundiment de la democràcia local i la participació de la ciutadania, des dels mitjans de comunicació locals fins a la fiscalitat.
- la realitat humana de Sant Feliu, el nostre "component personal i social", el conjunt de polítiques socials que afecten les famílies i les persones, des de l'educació, la cultura i l'esport fins a les polítiques d'habitatge i ocupació,
- la realitat urbana de Sant Feliu, el nostre "component físic", el conjunt de polítiques urbanístiques i de serveis que afecten des de la planificació del territori i el funcionament ordinari dels serveis fins a la nostra relació amb l'entorn natural i les polítiques de reducció de residus, consum de recursos, etc.

Després del debat, les persones assistents vam omplir un qüestionari per identificar, d'entre tot el conjunt de les nostres propostes, les 30 prioritats centrals que han de configurar el nostre discurs, i que seran la base del programa que repartirem en campanya a partir del proper 6 de maig. Un bon final per elaborar, de manera col·lectiva, els eixos centrals d'un discurs que hem elaborat amb molta gent durant molt de temps.

Finalment, jo mateix vaig tancar l'acte, molt avançat el migdia, agraint la seva tasca a totes les persones assistents a l'assemblea, a la comissió de programa de la coalició i a la gent que ha participat en l'elaboració del programa, una base fonamental per aconseguir, com insisteixo de manera reiterada, un Sant Feliu ben planificat, ben gestionat, dialogant, viu i equitatiu.

El que cal a partir d'ara, com no podria ser altrament, és donar a conèixer i compartir el programa amb el màxim de gent, fins que comenci la campanya electoral pròpiament dita. Amb aquest objectiu, farem actes informatius als barris, amb la presència dels candidats que hi viuen, i d'acord amb aquest calendari:

- 6 d'abril: la Salut i Can Maginàs,
- 7 d'abril: les Grases
- 13 d'abril: centre
- 18 d'abril: Mas Lluí
- 27 d'abril: Falguera
- 3 de maig: Can Calders
- 4 de maig: Roses-Castellbell

Farem també actes de presentació a diferents sectors de la ciutat (educació, esports, etc) en dates i llocs que anirem comunicant als nostres mitjans digitals (web, facebook, twitter,...).

Estic convençut que presentarem la millor candidatura i el millor programa per a Sant Feliu. Estic convençut que farem també una molt bona campanya: de proximitat, a tot arreu, amb molta presència personal, amb molta activitat a internet.

Però no m'oblido dels dos riscos principals que tenim per davant: una abstenció elevada i una victòria insuficient. Tinc molt clar que, a les eleccions de 2003, amb un vot més a cada taula electoral hauríem guanyat, en regidors, al PSC: un sol vot més a cada taula!. Cada vot compta, cada persona compta, no hi ha ni un sol vot que puguem considerar difícil o donar per perdut : caldrà treballar a fons fins al darrer moment i fins al darrer vot !

I per això, estimat lector, estimada lectora, la teva aportació serà absolutament fonamental. Ja queden menys de cinquanta dies perquè expliquis als teus familiars, amigues i amics, veïnes i veïns, companyes i companys de feina, d'entitat, de sindicat, als teus coneguts i a les teves conegudes, la importància i la possibilitat del canvi que necessita l'Ajuntament de Sant Feliu.

Perquè al 22 de maig, a Sant Feliu haurem de decidir bàsicament entre dues grans opcions:
- o la continuïtat d'una alcaldessa i un equip de govern tancat en ell mateix i que pot fer-te callar,
- o el canvi cap a un alcalde i un equip de govern obert i dialogant que vol escoltar i enraonar

Comentaris