Darrer ple de l'alcalde Vázquez (16/12/10)

14:00: el ple ha començat puntualment. Tenia un únic punt a l'ordre del dia: l'adéu del qui ha estat el regidor del PSC que més anys ha estat a l'ajuntament (23 anys i mig, des de maig de 1987) i del qui ha estat també el primer alcalde del PSC de Sant Feliu, Juan Antonio Vázquez.

Molta gent omplia la sala: treballadors de l'Ajuntament, veïns i membres del PSC de Sant Feliu, acompanyats per l'alcalde de Sant Just. Hem intervingut inicialment els portaveus de l'oposició. El text íntegre de la meva exposició el podeu llegir aquí. En resum, hem fet un reconeixement institucional de l'alcalde i li hem desitjat sort i encerts en l'etapa que avui ha iniciat. També hem demanat al PSC un reconeixement de la realitat política i social de Sant Feliu i un canvi d'actitud cap a un govern més dialogant.

Seguidament han parlat els tres regidors de CiU, força emotivament. El portaveu del PSC, molt emocionat, ha dit alguna cosa gruixuda que avui no tocava. Se li disculpa pel seu estat. També han parlat dos regidors del PSC (la Maria Tobella ha fet la millor intervenció de les que jo li he sentit al ple) i la futura candidata a l'alcaldia, Lourdes Borrell, amb un to d'agraïment i d'esperança de ser mereixedora de la confiança que el Juan Antonio hi ha dipositat. Tots els regidors i regidores de l'equip de govern han fet un esment innecessari i repetitiu a un Sant Feliu inhòspit abans de 2003 que gràcies a ells s'ha pogut redreçar. Ver para creer.

Finalment, ha parlat el mateix alcalde. Ha fet un repàs a la seva trajectòria a l'ajuntament, on va entrar el 1987 amb poc més de vint anys. Ha recordat alguns moments destacats, especialment, dels set anys i mig en què ha estat alcalde. Finalment, ha fet un comentari de cadascun dels grups del ple. Ha estat, en la meva opinió, més efusiu en els agraïments a CiU que al seu propi partit. A nosaltres, ens ha agraït el to positiu de la nostra intervenció d'avui, però ha fet esment reiterat als abismes que ens separen i a les actuacions del nostre grup que, segons ell, han superat límits que l'han fet sentir dolgut personalment. Ha tornat a dir, innecessàriament, que no tenim un comportament lleial en el tema del soterrament. Avui m'abstinc de fer qualsevol comentari. Tot seguit, ha agraït el seu treball al personal municipal i als seus companys del PSC, i ha donat per acabat el ple força emocionat. Tots els regidors i regidores i el públic ens hem posat de peu per ovacionar-lo.

Ara, l'alcalde en funcions és Josep Lluís Burgui (CiU). La setmana que ve, hi haurà un nou ple extraordinari. S'incorporarà un nou regidor del PSC (Joaquim Herrero). Tot seguit, els cinc grups municipals de Sant Feliu proposaran, si ho consideren convenient, candidat a alcalde. El PSC ja ha decidit presentar com a candidata a la Lourdes Borrell. Nosaltres decidirem en assemblea urgent què farem en aquest ple.

En tot cas, comença una etapa substancialment nova a l'Ajuntament, i potser a la ciutat. S'haurà de veure quines decisions prenen i quina actitud mantenen tant PSC com CiU, que encara no ha decidit quina serà la persona que encapçali la seva llista d'aquí a només cinc mesos. I nosaltres també haurem de fer alguna reflexió sobre quines coses dir i fer i com dir-les i fer-les. Podrien obrir-se, per tant, noves possibilitats

El cas és, però, que sense problemes interns i amb una gran fidelitat del nostre electorat, a ICV-EUIA estem treballant ja amb tota la nostra il·lusió per un Sant Feliu que (mai no em cansaré de repetir-ho!) el vull ben planificat, ben gestionat, dialogant, viu i equitatiu.

Comentaris