1 de desembre a 15 de gener: inscripció dels nous santfeliuencs per poder votar a les municipals.

Passades les eleccions al Parlament, de cap a les eleccions municipals del 22 de maig. Ens toca treballar també per aconseguir la màxima participació, i això implica treballar per aconseguir que els nostres nous veïns i les nostres noves veïnes puguin exercir el seu dret de vot. Si convivim junts, ho hem de fer amb els mateixos drets i les mateixes obligacions, amb les mateixes responsabilitats i les mateixes oportunitats.

Cal que informem als nostres conciutadans i conciutadanes que han arribat fa poc a Sant Feliu i que provenen, sobretot, d'Equador, Colòmbia, Perú o Xile, que poden votar a les municipals si fa cinc anys ininterromputs que viuen a Espanya i s'inscriuen en el registre corresponent a l'Ajuntament, des d'avui fins al 15 de gener. Els santfeliuencs nascuts a qualsevol país de la Unió Europea tenen, per descomptat, vot a les municipals.

A Sant Feliu tenim molts ciutadans d'origen marroquí i bastants, no tants, d'origen argentí. Amb tots dos països, el Ministeri d'Afers Estrangers està negociant convenis de reciprocitat perquè els espanyols puguin votar també allà. Fins a la data, només poden votar els marroquins o argentins que també tinguin nacionalitat espanyola.

L'àmbit de migració i ciutadania d'Iniciativa ha editat un triptic informatiu en castellà i també en català. A Sant Feliu, el nostre company Jhon Jairo Castaño, santfeliuenc nascut a Colòmbia, us facilitarà tota la informació que necessiteu, demanant una cita amb ell a la nostra seu.
Us demano, si us plau, que feu difusió d'aquesta informació. Si volem un Sant Feliu on ningú se senti a part, cal que cada persona tingui consciència dels seus deures i també dels seus drets. També el de votar!

Per descomptat, no només a les municipals: o no afecten als nostres veïns i veïnes les decisions sobre sanitat o educació que es prendran a partir de diumenge passat?

Comentaris