"Prioritats socials i ambientals d'un govern amb ICV-EUiA" Article Butlletí 437, novembre 2010.

Entrada a Sant Feliu pujant per Manso: promoció d’habitatges socials. Amb les lleis d’habitatge del govern d’esquerres, un 40% de les noves promocions. Abans, un 10%. El conseller responsable és d’ICV i veí de Sant Feliu, Francesc Baltasar.

Barri del Mas Lluí: Collserola, declarat Parc Natural. Una realització del govern d’esquerres. Abans, ni estava previst. La responsabilitat de Medi Ambient és d’ICV-EUiA.

Baixant a la Salut i Can Calders: Llei de barris. Amb un govern d’esquerres, inversions de milions d’euros als barris treballadors. Abans, amb comptagotes. La Llei de barris marca la diferència entre un govern de base social treballadora i un govern de dretes.

Barri de Falguera: ampliació de la depuradora, orientada a la recuperació i la reutilització. Amb la nova dessalinitzadora del Prat, formem part d’una nova política de l’aigua, amb garantia de subministrament sostenible. Abans, indecisió i transvasaments que arruïnen el nostre camp. La política d’aigües també depèn d’ICV-EUiA.

Barris Centre, Mas Lluí i Roses: inversió com mai en escoles públiques. La Generalitat d’esquerres ha fet les escoles Martí i Pol i Nadal, i remodelarà l’escola Pau Vila. Abans, les escoles públiques les havia de fer l’Ajuntament (Falguera, Espriu). L’educació marca la diferència entre un govern que prioritza els serveis públics i un que afavoreix la iniciativa privada.

I per completar una ruta del dia a dia i de tothom: nou hospital comarcal. Un hospital públic, proper i de qualitat. Abans, van tenir el solar cedit més de 30 anys sense posar ni la primera pedra.

El 28 de novembre, el tema principal no és cap bandera. Com el 29-S, és avançar o retrocedir en els drets socials i quotidians de les classes mitjana i treballadora. El dia 28 de novembre, govern d’esquerres, amb ICV-EUiA.



Comentaris