04/10/10, 18:00, Palau Falguera. El diàleg entre l'Islam i els cristians, avui.



La Comunitat de Sant Egidi va néixer a Roma, poc després del Concili Vaticà II, i imbuïda totalment del seu esperitde l'"aggiornamento", de construir una església per al segle XX, implicada en els problemes del present i en l'aportació de valors humans i socials, superant aquella església de la por i el pecat que havia caracteritzat, a grans trets i amb moltes i honroses excepcions, l'església dels darrers segles.

És una comunitat que fa del diàleg i el compromís amb totes les religions i amb l'humanisme laïc la seva raó de ser. Enguany, organitza a Barcelona la Trobada Internacional de Pregària per la Pau, amb el lema "Conviure en temps de crisi. Família dels pobles, família de Déu". Les presències que hi haurà a l'entorn d'aquesta singular comunitat del 3 al 5 d'octubre mereixen l'atenció de les persones (creients o no) que volem seguir de prop el pols del món, també entre els que en tenen una visió espiritual i transcendent.

A Sant Feliu, en el marc d'aquesta trobada, hi haurà la taula rodona amb el tema i els participants que podeu veure tot seguit. Jo no m'ho penso perdre, i crec que seria bo que el màxim nombre de persones de la ciutat interessades en el diàleg entre religions i cultures anés demà a la tarda al Palau Falguera. És una de les moltes i importants trobades que hi haurà demà dilluns entorn d'aquesta trobada internacional.

Un tema, d'altra banda, en què ens sentim involucrats nous i vells santfeliuencs que provenim de diferents cultures i religions, i que compartim, molt més enllà de la peculiarietat de cadascuna, una visió transcendent de la vida i de la mort i una exigència ética comuna d'implicar-se fins al moll de l'os en les nostres comunitats per fer-les més humanes i més justes. Aquest va ser l'esperit de la trobada que, sobre el mateix tema, vam tenir a Sant Feliu també el passat 12 de juny.

Comentaris