Casa Àsia? Museu del Còmic?... Una ciutat ben planificada no es governa como Juan Palomo.

He llegit a l'entrevista amb l'alcalde corresponent al mes d'octubre, una pregunta d'una veïna del nou barri de Can Bertrand sobre els futurs usos de la Nau de les Sedes, que ara s'està remodelant:

Pregunta:
Hola buenos dias alcalde. Ya se que ya le han hecho esta pregunta en alguna otra sesión pero... se sabe ya el uso que se le va a dar a la nave situada junto a los vpo. Vivo muy cerca y tengo dos hijos de 7 y 10 años y seria fantástico que finalmente se hiciera una biblioteca, y creo que como yo mas gente opina lo mismo. Saludos alcalde y enhorabuena por el trabajo realizado hasta ahora. Saludos.

Alcalde:
El destino final de esta nave aun no está decidido aunque solo barajamos dos opciones. La primera opción que defendemos es la posibilidad que el nuevo Museo del Comic y la Ilustración de Catalunya se instale aquí. Estamos a la espera que la Generalitat determine en que ciudad se ubicará, ya que dispones de 4 candidatas, entre ellas Sant Feliu. Esta sería una gran oportunidad para la ciudad para tener además un equipamiento cultural que serviría de elemento de dinamismo económico de la ciudad y de la zona, además de contar con un equipamiento cultural de referencia nacional. En caso de no ser así, la previsión es hacer una gran biblioteca. Gracias.


M'agrada explicar i proposar a la gent la idea d'una ciutat ben planificada. En l'acte de presentació de la meva candidatura a alcalde, vaig insistir molt en aquesta idea i, per fer-la possible, vaig fer una proposta clara en aquest sentit: un Consell Assessor d'Urbanisme, amb una àmplia participació política, social i tècnica que faci impossible no només l'opacitat urbanística sinó que, sobretot, faci possible una planificació més democràtica i compartida del sòl i el patrimoni que és de tothom. Una planificació transparent i amb participació social de: a) els usos del sòl públic, b) el mapa d'equipaments públics i c) la creació d'habitatge públic. Sota un criteri que ja forma part de les premises de la nostra proposta política: allò que avui és de tothom, ha de continuar sent de tothom.

Una ciutat ben planificada hauria de posar damunt la taula, a la vista de tothom i amb vocació que tothom pugui fer sentir lliurement i democràticament la seva veu, un debat sobre les necessitats d'equipaments i els recursos (en m2 de terreny i en euros de pressupost) de què la ciutat disposa per donar resposta a aquestes necessitats.

Mentre ICV-EUiA parla de Consell Assessor d'Urbanisme i d'un Sant Feliu ben planificat, ens assabentem per l'entrevista a l'alcalde de les seves intencions sobre la nau central de Can Bertrand. Abans va ser la Casa Àsia (i es va desestimar), ara li agradaria que fos el Museu del Còmic (???), si no hi ha més remei que sigui una biblioteca (... però si PSC i CiU sempre han dit que la segona biblioteca municipal hauria de ser al Mas LLuí...!).

Vázquez té una visió de les necessitats de la ciutat i dels recursos públics que hi han de donar resposta? Suposem (pel bé de tots!!!) que sí que la té. Ara bé: algú la coneix? Algú, s'entén,... que no pertanyi al nucli molt reduït de persones de PSC i CiU que prenen ells sols les decisions que ens afecten a tots. Que jo sàpiga, ni en el ple ni en cap àmbit amb participació política i social plural, s'ha sotmès a consideració de la ciutadania una proposta de mapa d'equipaments culturals, esportius, socials,... Tenim un govern "Juan Palomo, yo me lo guiso yo me lo como"?

CiU pot plantejar referèndums sobre la independència, però és incapaç de plantejar a Sant Feliu una reflexió ciutadana sobre el mapa d'equipaments. Jo sé que hi ha gent a CiU que li sap greu el paper de sí, bwana que està assumint a remolc de Juan Antonio Vázquez, però malauradament la seva veu ni se sent ni se l'espera. El PSC de Sant Feliu actua monolíticament entorn de les consignes i les decisions de l'alcalde, sense que, aparentment, tingui(n) la més mínima intenció d'explicar-se i d'explicar quina visió tenen de la nostra ciutat. Sembla que tot el sòl sigui seu i el poden requalificar com vulguin, sembla que tots els edificis siguin seus i els puguin destinar com vulguin. Hi ha gent també al PSC que li sap greu la deriva presidencialista i autoritària de massa dels seus càrrecs públics, però molt em temo que, a la nostra comarca, la seva veu també és molt minoritària.

Tenim aquí, com a tants altres municipis, un alcalde que sembla buscar una acceptació passiva de les seves decisions, que es fonamenta en un desinterès i desànim generalitzats (=despolitització?) i en la desqualificació dels sectors que legítimament expliciten la seva oposició?

Si és així, amb milers de nosaltres que no hi comptin: Sí, bwana? NO SENYOR!!!

(a manera de conclusió: per una ciutat ben planificada, tornarem a demanar al ple i al carrer un mapa d'equipaments de Sant Feliu amb una participació política i ciutadana plural i efectiva)

Comentaris

S.R.T. ha dit…
Sant Feliu y los que vivimos en esta preciosa ciudad de las rosas, NO necesitamos un Alcalde, que ni le interese la ciudad ni los que vivimos en ella. El Alcalde actual, demuestra acción tras acción que esto es así. Todo esto nos lleva a una serie de preguntas que nos tendriamos que hacer todos los que queremos Sant feliu, seamos o no votantes de este señor. Necesitamos un Alcalde que escuche la voz del ciudadano y sus necesidades? o necesitamos un Alcalde que tome deciciones de manera unilateral y a golpe de "decretazos". Necesitamos una mejor organizacion de equipamientos para nuestra ciudad con un mapa claro, planificado y participativo? o necesitamos un señor que elimine todo lo que sea suelo público para financiar sus "proyectos"? Deberiamos de refexionar sobre estas y otras preguntas, sobre la manera de hacer las cosas del actual equipo de gobierno y sobre todo como ciudadanos, si queremos esto para Sant Feliu o queremos apostar por el cambio.