Festes de Tardor... a gaudir-les! (malgrat PSC i CiU...)


Vagi per endavant el meu reconeixement personal a tothom que fa possible que passem uns dies de convivència i festa al carrer a les nostres Festes de Tardor. Gràcies a les colles, als joves de la Petita, als veïns del carrer Joan Maragall, als veïns d'altres barris, membres d'altres associacions i als soferts treballadors municipals. Gràcies a vosaltres, malgrat PSC i CiU, tindrem novament unes grans Festes.... això sí, amb unes grans retallades....

L'any passat ja vam fregar el desgavell que ens ha preparat la nostra particular soviovergència per al proper cap de setmana. Quan semblava que no hi hauria concert, a última hora van portar en Gerard Quintana, gairebé d'amagat i amb molt poca gent a la plaça Lluís Companys. Encara més gros va ser l'intent de pagar els focs de finals de festa amb els diners de la Llei de Barris... amb el pretext que es tiraven des del camp de futbol... al costat del barri de la Salut! Per llogar-hi cadires. Finalment, ICV-EUiA ho vam poder impedir. Quina barra!

Enguany, les coses encara aniran més mal dades... Han reduït el pressupost de les Festes de 130.000€ a 80.000€ , i aquesta reducció es concreta en temes tan insignificants que, si no fos perquè és per plorar, ens farien pixar de riure. M'acaben de trucar fa una estona per dir-me que... a la bicicletada de diumenge al matí... han suprimit l'entrepà!

Si em punxen no em treuen sang!!! De moment, aquest important estalvi se suma als que ja tots coneixem: no hi haurà concert de Festes de Tardor (ho disfressen amb una actuació d'orquesta, com si fos el mateix, com si una cosa anés per l'altra), no hi haurà casetas de les nostres penyes andaluses al recinte de la Fira (amb tot el que això suposa de trobada, activitat festiva i finançament per a la Peña Bética, ACA Rosas i la PCR Luis de Córdoba), etc.

I ja sabem per on aniran els trets els propers mesos: l'equip de govern ja ha comunicat als comerciants de Sant Feliu que s'ha suprimit la Fira de Nadal i ja ha avançat que penja d'un fil l'enllumenat de Nadal...

Crisi? N'hi ha i és evident, com també ho és que l'ajuntament no té res a veure amb les seves causes.... Però... vosaltres creieu que PSC i CiU retallen d'on haurien de retallar? Jo, personalment, estic convençut que no. A part del fet que a la ciutat ja s'han viscut altres crisis i vam pal·liar tant com vam poder el seu impacte en les entitats (autèntics motors de la nostra vida comunitària!), és evident que hi ha altres alternatives per reduir la despesa corrent, sense castigar les nostres Festes. N'apunto, a grosso modo, dues: en plena crisi, l'any passat, es va contractar a dit una periodista amb un cost anual superior als 50.000€ que enguany han retallat de les Festes (i de la qual, per cert, hem demanat el relleu...) o en plena crisi, enguany, han elaborat un cd (amb imatges aèries incloses i fetes expressament per al cd) per publicitar els seus projectes per totes les cases...

Davant això, en el ple de setembre vam demanar explicacions a la regidora d'Hisenda i de Cultura, sra. Lourdes Borrell. Déu-nos-en guard si, com semblava ara fa un any quan Vázquez frisava per plegar, algun dia fos alcaldessa de Sant Feliu... Però això ja són figues d'un altre paner...

De moment, sense entrepans, ni concert, ni casetes, ni possiblement moltes altres coses, que passarien desapercebudes si ningú no ho denuncia... Us animo a fer-ho en aquest bloc o pel mitjà que considereu oportú... I us animo també a participar moooolt activament a les Festes i donar sentit així a la tasca de tantes persones que hi han dedicat hores i hores perquè surti tot com una seda.

A totes elles, novament, sincerament, GRÀCIES!!! VISCA LES FESTES DE TARDOR!!!

Comentaris

Mª Luisa ha dit…
Que gasto le supone al ayuntamiento las casetas "andaluzas" en la fira?

Sin esas casetas, lo que es la fira de atraciones, no sera lo mismo...
Anònim ha dit…
Com a vei del Mas Llui no entenc a que ve la celebració del Mercat Medieval, si un antecent hi ha al barri es el de l´epoca romana.Potser el que volen es tenir el barri content pero el que el barri vol son preservar les zones verdes i que de una vegada es fagin equipaments.
Crec d´altre banda que no fa falta gastar molts diners per fer una festa participativa, el que cal tenir es imaginació i ganes de fer-ho.
Josep
Anònim ha dit…
Disculpeu, el mercat medieval no ho organitzava l´ajuntament. Ho van fer MAS LLUI COMERÇ.
Josep