3 i 4 d'octubre: visita als escenaris de la batalla de l'Ebre.



Aquesta setmana vindrà farcida d'activitat de la USLA:
- el Barça durant la Guerra Civil (a l'Ateneu, 30/09), acte organitzat conjuntament amb la Penya Barcelonista,
- els espais de la memòria històrica a Sant Feliu (també a l'Ateneu, 01/10), amb en Jordi Amigó

I, sobretot, com a colofó dels actes del 70è aniversari del final de la Guerra Civil, visita als escenaris de la Batalla de l'Ebre.

Serà un acte molt especial i emotiu. Aquell juliol de 1938, creuava l'Ebre un jove santfeliuenc de la lleva del biberó. Es deia, es diu Lluís Aznar. I tindrem la sort, l'enorme i immensa sort, que en Lluís ens acompanyi. Repetirem el seu recorregut i sentirem de viva veu la seva pròpia experiència.

En Lluís és un referent per a tots els que estimem la democràcia i Sant Feliu. Treballador de Can Bertrand des que va ser jove fins que es va jubilar, fundador de CCOO a la nostra ciutat, militant del PSUC, candidat en diverses de les nostres candidatures. Fa goig veure'l passejar per Sant Feliu del bracet de la Rosa, la seva dona, propers a 60 anys de matrimoni, un amor immens que es viu només que parlis una estona amb tots dos. Home d'esport, jugador durant molts anys del Santfeliuenc Futbol Club, encara avui, als seus 87 anys, neda gairebé a diari a la nostra piscina.

La visita als escenaris de la Batalla serà un homenatge a tots aquells que, com ell, van lluitar per la democràcia i la República i a aquells que hi van deixar la vida, com la meitat dels joves de Sant Feliu que hi van anar.

Si pots, si se't posa la pell de gallina amb lluites i vides com la seva, no ho dubtis, dissabte i diumenge que ve, vine.

Comentaris